Algemeen

Met de camper door Frankrijk naar Spanje

Ben jij van plan om met de camper door Frankrijk naar Spanje te reizen? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel geven wij jou handige tips en informatie over deze reis. Zo kun jij goed voorbereid op pad gaan en optimaal genieten van deze prachtige route.

De route

De route van Frankrijk naar Spanje is een populaire route onder camperreizigers. De route begint in het noorden van Frankrijk en gaat via de westkust van Frankrijk naar het zuiden van Spanje. Onderweg kom je langs prachtige steden, mooie stranden en indrukwekkende natuurparken. De totale afstand van deze route is ongeveer 1500 kilometer.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je op pad gaat is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor een goede camperverzekering
  • Controleer of je camper technisch in orde is
  • Neem voldoende proviand en water mee
  • Zorg voor een goede wegenkaart of navigatiesysteem
  • Controleer of je in het bezit bent van de juiste reisdocumenten

De route door Frankrijk

De route door Frankrijk begint in het noorden van het land. Hier kun je bijvoorbeeld starten in de stad Lille. Vanuit Lille rijd je via de westkust van Frankrijk naar het zuiden. Onderweg kom je langs prachtige steden zoals Nantes, Bordeaux en Biarritz. Ook kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende natuurparken zoals de Pyreneeën en de Gorges du Verdon.

De route door Spanje

Na het doorkruisen van Frankrijk kom je aan in Spanje. De route gaat verder langs de westkust van Spanje. Hier kun je genieten van prachtige stranden en mooie steden zoals San Sebastian en Bilbao. Ook kun je een bezoek brengen aan de indrukwekkende stad Barcelona. De route eindigt in het zuiden van Spanje, waar je kunt genieten van de zon en de zee.

Overnachten

Tijdens deze reis kun je op verschillende plekken overnachten. Zo kun je ervoor kiezen om op campings te overnachten, maar je kunt ook wildkamperen. In Frankrijk is wildkamperen toegestaan, mits je je aan de regels houdt. In Spanje is wildkamperen niet toegestaan, dus hier zul je op campings moeten overnachten.

Conclusie

Met de camper door Frankrijk naar Spanje is een prachtige route die je zeker eens moet rijden. Door een goede voorbereiding en het plannen van je route kun je optimaal genieten van deze reis. Vergeet niet om voldoende proviand en water mee te nemen en te zorgen voor een goede camperverzekering. Wij wensen je een fijne reis!

Rating post

Ook Spanje