Algemeen

Poncebos Spanje: Een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers

Poncebos is een klein dorpje gelegen in de provincie Asturië in het noorden van Spanje. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers vanwege de prachtige omgeving en de vele wandelmogelijkheden. Het dorpje ligt aan de voet van de Picos de Europa, een indrukwekkend gebergte dat zich uitstrekt over de provincies Asturië, Cantabrië en Castilië en León.

Wandelen in Poncebos

De omgeving van Poncebos is ideaal voor wandelaars. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Een van de populairste routes is de Ruta del Cares, ook wel bekend als de Kloof van Cares. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en voert je door een spectaculaire kloof met steile rotswanden en een rivier die diep onder je stroomt. Het pad is smal en soms wat uitdagend, maar het uitzicht maakt alles goed.

Een andere mooie wandelroute is de Ruta de las Xanas. Deze route is ongeveer 7 kilometer lang en voert je door een bosrijk gebied met steile rotswanden en watervallen. Onderweg kom je langs de Mirador del Fitu, een uitkijkpunt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Bezienswaardigheden in Poncebos

Naast wandelen zijn er ook andere activiteiten te doen in Poncebos en de omgeving. Zo kun je een bezoek brengen aan de Cueva del Cares, een grot die zich bevindt in de kloof van Cares. De grot is alleen toegankelijk met een gids en het is een unieke ervaring om door de smalle gangen te kruipen en de stalactieten en stalagmieten te bewonderen.

Een andere bezienswaardigheid is de kerk van Santa María de Llas. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd in Romaanse stijl. Het interieur is prachtig versierd met fresco’s en beelden.

Overnachten in Poncebos

Als je wilt overnachten in Poncebos zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er enkele hotels en hostels in het dorpje zelf, maar ook in de omgeving zijn er genoeg accommodaties te vinden. Een populaire optie is om te overnachten in een berghut, zodat je nog dichter bij de natuur bent. Er zijn verschillende berghutten langs de wandelroutes, waar je kunt overnachten en genieten van de rust en stilte.

Hoe kom je in Poncebos?

Poncebos is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland is het ongeveer 1500 kilometer rijden. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar de luchthaven van Oviedo, dat op ongeveer 120 kilometer afstand ligt. Vanaf daar kun je een huurauto nemen of met het openbaar vervoer verder reizen naar Poncebos.

Conclusie

Poncebos is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en stilte. Het dorpje ligt aan de voet van de Picos de Europa en biedt tal van wandelmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten te doen, zoals het bezoeken van de Cueva del Cares en de kerk van Santa María de Llas. Als je wilt overnachten in Poncebos zijn er verschillende mogelijkheden, van hotels en hostels tot berghutten. Kortom, Poncebos is een bestemming die je niet mag missen als je van natuur en avontuur houdt.

Rating post

Ook Spanje