Algemeen

Finestrat Spanje: Een prachtige bestemming aan de Costa Blanca

Finestrat is een charmant dorpje gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden in de omgeving. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Finestrat Spanje.

Locatie en bereikbaarheid

Finestrat ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Benidorm en op 50 kilometer van de luchthaven van Alicante. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Vanuit Benidorm kun je de bus nemen naar Finestrat of een taxi nemen. Als je met de auto komt, kun je parkeren op een van de vele parkeerplaatsen in het dorp.

Bezienswaardigheden

Finestrat heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de meest populaire attracties is de berg Puig Campana, die op ongeveer 1400 meter hoogte ligt. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers vanwege het prachtige uitzicht over de omgeving. Ook kun je een bezoek brengen aan de middeleeuwse kasteelruïne van Finestrat, die dateert uit de 13e eeuw.

Een andere bezienswaardigheid is de kerk van San Bartolomé, die dateert uit de 18e eeuw. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met barokke elementen en schilderijen. Ook de Plaza de la Unión is een bezoek waard, dit is het centrale plein van Finestrat waar je gezellige terrasjes en restaurants vindt.

Stranden

Finestrat heeft verschillende prachtige stranden, waaronder het populaire strand van La Cala de Finestrat. Dit strand is ongeveer 300 meter lang en 50 meter breed en heeft een blauwe vlag, wat betekent dat het een schoon en veilig strand is. Het strand heeft ook verschillende faciliteiten, zoals douches, toiletten en een strandbar.

Een ander strand dat de moeite waard is om te bezoeken is het strand van Poniente in Benidorm. Dit strand is ongeveer 3 kilometer lang en heeft een prachtig uitzicht op de skyline van Benidorm. Het strand heeft ook verschillende faciliteiten, zoals ligbedden, parasols en een strandbar.

Activiteiten

Naast de bezienswaardigheden en stranden heeft Finestrat ook verschillende activiteiten te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het pretpark Terra Mítica, dat op ongeveer 5 kilometer afstand van Finestrat ligt. Dit pretpark heeft verschillende attracties voor jong en oud, zoals achtbanen, waterattracties en shows.

Als je van golfen houdt, kun je terecht bij de golfbaan van Villaitana, die op ongeveer 3 kilometer afstand van Finestrat ligt. Deze golfbaan heeft 2 18-holes banen en biedt prachtige uitzichten op de omgeving.

Wonen in Finestrat

Veel mensen kiezen ervoor om te wonen in Finestrat vanwege de prachtige omgeving en het heerlijke klimaat. Er zijn verschillende huizen en appartementen te koop in Finestrat, variërend van kleine studio’s tot grote villa’s. De prijzen zijn afhankelijk van de locatie en de grootte van de woning.

Als je overweegt om te verhuizen naar Finestrat, is het belangrijk om te weten dat er verschillende voorzieningen zijn in het dorp, zoals supermarkten, restaurants en winkels. Ook zijn er verschillende scholen in de omgeving, zowel Spaanse als internationale scholen.

Conclusie

Finestrat is een prachtige bestemming aan de Costa Blanca met veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, stranden en activiteiten. Het is een populaire bestemming voor toeristen en ook een geweldige plek om te wonen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een nieuwe plek om te wonen, Finestrat is zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje