Algemeen

Road trip Spanje: ontdek de mooiste plekken van het land

Spanje is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Een road trip door Spanje is dan ook een geweldige manier om het land te ontdekken. Of je nu langs de kust wilt rijden, door de bergen wilt trekken of de steden wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een road trip door Spanje en laten we je de mooiste plekken van het land zien.

De route

De route die we voor deze road trip hebben uitgestippeld begint in Barcelona en eindigt in Sevilla. Deze route is ongeveer 1500 kilometer lang en duurt ongeveer twee weken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om delen van de route over te slaan of om de route in omgekeerde volgorde te rijden.

Dag 1-3: Barcelona

Barcelona is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Sagrada Familia, het Park Güell en de Ramblas. Ook kun je een dagje naar het strand gaan of een fietstocht maken door de stad. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke tapas en de lokale wijn.

Dag 4-6: Valencia

Valencia is een stad met een rijke geschiedenis en een prachtige oude binnenstad. Bezoek de kathedraal, het Plaza de la Reina en het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Ook kun je een dagje naar het strand gaan of een fietstocht maken door het Turia Park.

Dag 7-9: Granada

Granada is vooral bekend vanwege het Alhambra, een prachtig Moors paleis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Breng ook een bezoek aan de oude binnenstad, de kathedraal en de Arabische badhuizen. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke tapas en de lokale wijn.

Dag 10-12: Sevilla

Sevilla is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de kathedraal, het Alcázar en de Plaza de España. Ook kun je een dagje naar het strand gaan of een fietstocht maken door de stad. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke tapas en de lokale wijn.

De bezienswaardigheden

Tijdens deze road trip kom je langs veel prachtige bezienswaardigheden. Hieronder hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een prachtige kerk in Barcelona die ontworpen is door de beroemde architect Antoni Gaudí. De kerk is nog steeds niet af, maar is desondanks een van de populairste bezienswaardigheden van Barcelona.

Park Güell

Het Park Güell is een prachtig park in Barcelona dat ontworpen is door Antoni Gaudí. Het park staat bekend om zijn kleurrijke mozaïeken en prachtige uitzichten over de stad.

Alhambra

Het Alhambra is een prachtig Moors paleis in Granada dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het paleis is een van de populairste bezienswaardigheden van Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

De Ciudad de las Artes y las Ciencias is een futuristisch complex in Valencia dat ontworpen is door de beroemde architect Santiago Calatrava. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder een operagebouw, een wetenschapsmuseum en een aquarium.

Plaza de España

De Plaza de España is een prachtig plein in Sevilla dat gebouwd is voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Het plein is omringd door prachtige gebouwen en heeft een grote fontein in het midden.

De natuur

Spanje heeft een prachtige natuur met veel verschillende landschappen. Hieronder hebben we de mooiste natuurgebieden voor je op een rijtje gezet.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een prachtig gebergte in het zuiden van Spanje. Het gebergte heeft de hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén, en is een populaire bestemming voor wandelaars en wintersporters.

Cabo de Gata

Het Cabo de Gata is een prachtig natuurgebied aan de kust van Andalusië. Het gebied heeft prachtige stranden, kliffen en baaien en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Doñana National Park

Het Doñana National Park is een prachtig natuurgebied in Andalusië dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers.

De keuken

De Spaanse keuken is wereldberoemd en staat bekend om zijn heerlijke tapas, paella en wijn. Tijdens deze road trip kom je langs veel goede restaurants en tapasbars. Hieronder hebben we de beste restaurants en tapasbars voor je op een rijtje gezet.

El Xampanyet, Barcelona

El Xampanyet is een beroemde tapasbar in Barcelona die al sinds 1929 bestaat. De bar staat bekend om zijn heerlijke tapas en cava.

La Pepica, Valencia

La Pepica is een beroemd restaurant in Valencia dat gespecialiseerd is in paella. Het restaurant bestaat al sinds 1898 en heeft veel beroemde gasten gehad, waaronder Ernest Hemingway.

El Trillo, Granada

El Trillo is een beroemd restaurant in Granada dat gespecialiseerd is in de lokale keuken. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke tapas en wijn.

El Rinconcillo, Sevilla

El Rinconcillo is een beroemde tapasbar in Sevilla die al sinds 1670 bestaat. De bar staat bekend om zijn heerlijke tapas en sherry.

Conclusie

Een road trip door Spanje is een geweldige manier om het land te ontdekken. Tijdens deze road trip kom je langs veel prachtige bezienswaardigheden, natuurgebieden en goede restaurants. Of je nu langs de kust wilt rijden, door de bergen wilt trekken of de steden wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. Dus pak je auto en ga op avontuur in Spanje!

Rating post

Ook Spanje