Algemeen

Spanje Vliegveld: Alles wat je moet weten over vliegen naar Spanje

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en heerlijk eten. Als je naar Spanje wilt vliegen, zijn er verschillende vliegvelden waar je uit kunt kiezen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vliegen naar Spanje en de verschillende vliegvelden die je kunt gebruiken.

De belangrijkste vliegvelden in Spanje

Spanje heeft verschillende vliegvelden, maar er zijn een aantal die het meest worden gebruikt door toeristen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste vliegvelden in Spanje:

  • Barcelona El Prat Airport
  • Madrid Barajas Airport
  • Malaga Airport
  • Alicante Airport
  • Palma de Mallorca Airport

Deze vliegvelden zijn goed bereikbaar en hebben goede verbindingen met de rest van het land. Hieronder lees je meer over elk van deze vliegvelden.

Barcelona El Prat Airport

Barcelona El Prat Airport is het op één na drukste vliegveld van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Barcelona. Het vliegveld heeft twee terminals en wordt gebruikt door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Vueling en EasyJet.

Als je naar Barcelona wilt vliegen, is dit vliegveld een goede keuze. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met de trein, bus of taxi naar het centrum van de stad reizen. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld als je liever zelf wilt rijden.

Madrid Barajas Airport

Madrid Barajas Airport is het drukste vliegveld van Spanje en ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Madrid. Het vliegveld heeft vier terminals en wordt gebruikt door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Air France en Lufthansa.

Als je naar Madrid wilt vliegen, is dit vliegveld een goede keuze. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met de metro, bus of taxi naar het centrum van de stad reizen. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld als je liever zelf wilt rijden.

Malaga Airport

Malaga Airport ligt aan de Costa del Sol en is een populaire bestemming voor toeristen die naar Spanje reizen. Het vliegveld heeft drie terminals en wordt gebruikt door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Transavia, Ryanair en TUI.

Als je naar de Costa del Sol wilt reizen, is Malaga Airport een goede keuze. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met de trein, bus of taxi naar de verschillende badplaatsen aan de kust reizen. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld als je liever zelf wilt rijden.

Alicante Airport

Alicante Airport ligt aan de Costa Blanca en is een populaire bestemming voor toeristen die naar Spanje reizen. Het vliegveld heeft één terminal en wordt gebruikt door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Vueling en EasyJet.

Als je naar de Costa Blanca wilt reizen, is Alicante Airport een goede keuze. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met de trein, bus of taxi naar de verschillende badplaatsen aan de kust reizen. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld als je liever zelf wilt rijden.

Palma de Mallorca Airport

Palma de Mallorca Airport ligt op het eiland Mallorca en is een populaire bestemming voor toeristen die naar Spanje reizen. Het vliegveld heeft één terminal en wordt gebruikt door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Vueling en EasyJet.

Als je naar Mallorca wilt reizen, is Palma de Mallorca Airport een goede keuze. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met de bus of taxi naar de verschillende badplaatsen op het eiland reizen. Er zijn ook verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld als je liever zelf wilt rijden.

Conclusie

Als je naar Spanje wilt reizen, zijn er verschillende vliegvelden waar je uit kunt kiezen. De belangrijkste vliegvelden zijn Barcelona El Prat Airport, Madrid Barajas Airport, Malaga Airport, Alicante Airport en Palma de Mallorca Airport. Elk vliegveld heeft goede verbindingen met de rest van het land en biedt verschillende mogelijkheden om naar je bestemming te reizen. Kies het vliegveld dat het beste bij jouw reisplannen past en geniet van een heerlijke vakantie in Spanje!

Rating post

Ook Spanje