Algemeen

Almeria Spanje: Een onontdekte parel in Andalusië

Almeria is een stad in het zuidoosten van Spanje, gelegen in de regio Andalusië. Het is een stad die nog niet ontdekt is door het massatoerisme, maar wel veel te bieden heeft. In dit artikel nemen we je mee naar Almeria en laten we je zien waarom deze stad een bezoek waard is.

Geschiedenis van Almeria

Almeria heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad werd gesticht door de Feniciërs en later veroverd door de Romeinen. In de middeleeuwen was Almeria een belangrijke stad voor de Moorse heersers van Andalusië. In de 16e eeuw werd de stad veroverd door de katholieke koningen en werd het een belangrijke havenstad.

Bezienswaardigheden in Almeria

Almeria heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Almeria:

 • Alcazaba: Dit is een Moors fort dat gebouwd is in de 10e eeuw. Het is een van de grootste Moorse forten in Spanje en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
 • Kathedraal van Almeria: Deze kathedraal is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een mix van gotische, renaissance en barokke elementen.
 • Museum van Almeria: Dit museum heeft een uitgebreide collectie van archeologische vondsten uit de regio, waaronder Romeinse mozaïeken en Moorse keramiek.
 • Plaza de la Constitución: Dit is het centrale plein van Almeria en is omringd door historische gebouwen en gezellige terrasjes.

Stranden in Almeria

Almeria heeft een kustlijn van meer dan 200 kilometer en biedt prachtige stranden. Hieronder vind je een aantal stranden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Almeria:

 • Playa de los Muertos: Dit strand wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Spanje. Het heeft kristalhelder water en is omgeven door indrukwekkende kliffen.
 • Playa de Monsul: Dit strand is bekend vanwege de film Indiana Jones and the Last Crusade. Het heeft een unieke rotsformatie die uit de zee oprijst.
 • Playa de San José: Dit strand is gelegen in het natuurpark Cabo de Gata en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee.

Natuurpark Cabo de Gata

Cabo de Gata is een natuurpark dat gelegen is in de buurt van Almeria. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 hectare en biedt een unieke flora en fauna. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt doen in het natuurpark:

 • Wandelen: Er zijn verschillende wandelroutes in het park die je kunt volgen. Deze routes bieden prachtige uitzichten op de bergen en de zee.
 • Stranden: Het natuurpark heeft verschillende stranden die je kunt bezoeken. Deze stranden zijn vaak rustiger dan de stranden in de stad.
 • Snorkelen en duiken: Het natuurpark heeft een rijke onderwaterwereld die je kunt ontdekken door te snorkelen of te duiken.

Culinair Almeria

Almeria heeft een rijke culinaire traditie die teruggaat tot de Moorse tijd. Hieronder vind je een aantal gerechten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Almeria:

 • Gazpacho: Dit is een koude soep die gemaakt wordt van tomaten, komkommer, paprika en knoflook.
 • Arroz con bogavante: Dit is een rijstgerecht met kreeft en groenten.
 • Tapas: In Almeria kun je genieten van heerlijke tapas. Probeer bijvoorbeeld de lokale specialiteit papas a lo pobre, aardappelen met ui en paprika.

Conclusie

Almeria is een stad die nog niet ontdekt is door het massatoerisme, maar wel veel te bieden heeft. De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige stranden, een uniek natuurpark en een heerlijke culinaire traditie. Als je op zoek bent naar een authentieke Spaanse ervaring, dan is Almeria zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje