Algemeen

Koningspad Spanje: Een avontuurlijke wandeltocht door de Pyreneeën

Het Koningspad Spanje, ook wel bekend als El Caminito del Rey, is een spectaculaire wandelroute in de provincie Málaga in Andalusië, Spanje. Het pad is vernoemd naar koning Alfonso XIII, die het pad in 1921 opende. Het pad is ongeveer 7,7 kilometer lang en loopt door de kloof van de rivier de Guadalhorce, tussen de dorpen Ardales en El Chorro. Het pad is een van de meest spectaculaire wandelroutes ter wereld en trekt jaarlijks duizenden avontuurlijke wandelaars aan.

Geschiedenis van het Koningspad Spanje

Het Koningspad Spanje werd oorspronkelijk gebouwd tussen 1901 en 1905 om de werknemers van de hydro-elektrische centrale van Chorro en Gaitanejo te vervoeren. Het pad werd gebruikt om materiaal en apparatuur te vervoeren tussen de twee centrales. Het pad was echter niet ontworpen als wandelpad en was zeer gevaarlijk om te gebruiken. In de loop der jaren raakte het pad in verval en werd het een gevaarlijke plek voor avontuurlijke wandelaars.

In 1921 besloot koning Alfonso XIII om het pad te herstellen en te openen voor het publiek. Het pad werd opnieuw geopend in 1921 en werd al snel een populaire toeristische attractie. Het pad werd echter opnieuw gesloten in 2000 vanwege de slechte staat van het pad en de vele ongelukken die er gebeurden. In 2015 werd het pad opnieuw geopend na een grondige renovatie en is het nu veiliger dan ooit tevoren.

De wandeltocht over het Koningspad Spanje

De wandeltocht over het Koningspad Spanje is een avontuurlijke en uitdagende tocht die geschikt is voor ervaren wandelaars. Het pad is smal en loopt langs steile kliffen en diepe kloven. Het pad is op sommige plaatsen slechts een meter breed en er zijn geen leuningen of veiligheidsvoorzieningen. Wandelaars moeten dus voorzichtig zijn en zich bewust zijn van de gevaren.

De wandeltocht begint bij het dorp Ardales en eindigt bij het dorp El Chorro. De wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 uur en is ongeveer 7,7 kilometer lang. Het pad loopt door de kloof van de rivier de Guadalhorce en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving. Onderweg kom je langs steile kliffen, diepe kloven en watervallen.

De wandeltocht begint met een steile klim naar de ingang van het pad. Het pad begint dan met een smalle loopbrug die langs de kliffen loopt. Het pad loopt dan verder langs de kloof en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving. Onderweg kom je langs verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van het uitzicht.

Halverwege de wandeltocht kom je bij de beroemde hangbrug van het Koningspad Spanje. De hangbrug is 35 meter lang en hangt op een hoogte van 105 meter boven de rivier de Guadalhorce. De hangbrug is een van de meest spectaculaire delen van de wandeltocht en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Na de hangbrug gaat de wandeltocht verder langs de kloof en kom je langs verschillende watervallen en poelen. Het pad eindigt bij het dorp El Chorro, waar je kunt genieten van een welverdiende maaltijd en een drankje.

Praktische informatie

Als je van plan bent om het Koningspad Spanje te wandelen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • De wandeltocht is alleen geschikt voor ervaren wandelaars. Het pad is smal en loopt langs steile kliffen en diepe kloven.
  • Je moet minimaal 8 jaar oud zijn om het pad te mogen wandelen.
  • Je moet van tevoren een kaartje kopen om het pad te mogen wandelen. Kaartjes zijn te koop via de officiële website van het Koningspad Spanje.
  • Je moet geschikte wandelschoenen dragen en voldoende water en voedsel meenemen voor de wandeltocht.
  • Je moet rekening houden met het weer. Het pad kan gesloten worden bij slecht weer.

Conclusie

Het Koningspad Spanje is een spectaculaire wandelroute die geschikt is voor ervaren wandelaars. Het pad biedt adembenemende uitzichten op de omgeving en is een van de meest spectaculaire wandelroutes ter wereld. Als je van avontuur houdt en op zoek bent naar een uitdaging, dan is het Koningspad Spanje zeker een aanrader.

Rating post

Ook Spanje