Algemeen

Altea Alicante Spanje: Een prachtige bestemming aan de Costa Blanca

Altea is een prachtige stad gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden. In dit artikel lees je alles over Altea Alicante Spanje en waarom het een geweldige bestemming is voor een vakantie.

Bezienswaardigheden in Altea Alicante Spanje

Altea heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de meest populaire attracties is de kerk van de Maagd van de Verlosser, ook wel bekend als de “Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo”. Deze kerk is gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtige koepel die van ver te zien is. Het is een van de meest iconische gebouwen van Altea en zeker een bezoek waard.

Een andere populaire bezienswaardigheid is de oude stad van Altea, ook wel bekend als “El Casco Antiguo”. Hier vind je smalle straatjes, witgekalkte huizen en gezellige pleintjes. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de “Plaza de la Iglesia”, een prachtig plein met uitzicht op de zee.

Als je geïnteresseerd bent in kunst, dan is een bezoek aan de “Fundación Frax” een must. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst en organiseert regelmatig tentoonstellingen van internationale kunstenaars. Het museum is gelegen in een prachtige omgeving en biedt een geweldig uitzicht op de zee.

Stranden in Altea Alicante Spanje

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar Altea komen, zijn de prachtige stranden. Altea heeft verschillende stranden die geschikt zijn voor zowel gezinnen als stellen. Een van de populairste stranden is “Playa de la Roda”, een breed zandstrand met helder water en veel faciliteiten. Hier vind je restaurants, bars en winkels, waardoor het een geweldige plek is om de hele dag door te brengen.

Een ander populair strand is “Playa de Cap Blanch”, een rustig strand dat ideaal is voor mensen die op zoek zijn naar wat meer privacy. Het strand is omgeven door pijnbomen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Hier vind je ook een aantal restaurants en bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Activiteiten in Altea Alicante Spanje

Naast de bezienswaardigheden en de stranden, zijn er nog veel meer activiteiten te doen in Altea. Een van de populairste activiteiten is wandelen in de bergen rondom Altea. Hier vind je prachtige routes met adembenemende uitzichten op de zee en de omgeving. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ontdekken.

Als je op zoek bent naar wat meer actie, dan kun je gaan kajakken, windsurfen of zeilen. Er zijn verschillende watersportcentra in Altea die deze activiteiten aanbieden. Het is een geweldige manier om de zee te verkennen en te genieten van de zon.

Tot slot is Altea ook een geweldige plek om te genieten van de lokale keuken. Er zijn veel restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke tapas, paella en andere lokale gerechten. Vergeet niet om een glas “mistela” te proberen, een zoete wijn die typisch is voor de regio.

Conclusie

Altea Alicante Spanje is een geweldige bestemming voor een vakantie. Met prachtige stranden, indrukwekkende bezienswaardigheden en veel activiteiten, is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Altea heeft het allemaal. Vergeet niet om te genieten van de lokale keuken en de prachtige omgeving. Een vakantie in Altea Alicante Spanje zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Rating post

Ook Spanje