Algemeen

Aqua Park Spanje: Een Dag Vol Waterpret

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, heerlijk eten en een bruisend nachtleven. Maar wist je dat Spanje ook een aantal fantastische aquaparken heeft? Een dagje naar een aquapark is een geweldige manier om af te koelen tijdens de warme zomermaanden en om plezier te hebben met vrienden en familie. In dit artikel zullen we enkele van de beste aquaparken in Spanje bespreken.

1. Aqualandia – Benidorm

Aqualandia is een van de grootste en meest populaire aquaparken in Spanje. Het park ligt in Benidorm, een populaire badplaats aan de oostkust van Spanje. Aqualandia heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden en een golfslagbad. Een van de meest opvallende attracties is de ‘Vertigo’, een glijbaan van 33 meter hoog waarbij je met een snelheid van 100 km/u naar beneden glijdt. Voor degenen die op zoek zijn naar iets minder intens, heeft Aqualandia ook een aantal ontspannende zwembaden en een kinderzone.

2. Siam Park – Tenerife

Siam Park is een van de grootste waterparken van Europa en ligt op het eiland Tenerife. Het park heeft een Thais thema en biedt een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden en een kunstmatige rivier. Een van de meest opvallende attracties is de ‘Tower of Power’, een glijbaan van 28 meter hoog waarbij je door een aquarium met haaien glijdt. Siam Park heeft ook een aantal restaurants en bars waar je kunt genieten van Thaise gerechten en cocktails.

3. Aquopolis – Costa Dorada

Aquopolis ligt aan de Costa Dorada, een populaire vakantiebestemming aan de oostkust van Spanje. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden en een kinderzone. Een van de meest opvallende attracties is de ‘Kamikaze’, een glijbaan van 15 meter hoog waarbij je met hoge snelheid naar beneden glijdt. Aquopolis heeft ook een aantal shows met dolfijnen en zeeleeuwen, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

4. AquaBrava – Roses

AquaBrava ligt in Roses, een badplaats aan de noordoostkust van Spanje. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden en een kinderzone. Een van de meest opvallende attracties is de ‘Black Hole’, een glijbaan waarbij je in het donker naar beneden glijdt. AquaBrava heeft ook een aantal restaurants en bars waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

5. Aqua Natura – Benidorm

Aqua Natura is een waterpark dat zich richt op het behoud van de natuurlijke omgeving. Het park ligt in Benidorm en heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden en een kinderzone. Een van de meest opvallende attracties is de ‘Wave Pool’, een zwembad met kunstmatige golven. Aqua Natura heeft ook een aantal shows met zeeleeuwen en papegaaien, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Conclusie

Spanje heeft een aantal fantastische aquaparken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar intense glijbanen of ontspannende zwembaden, er is voor elk wat wils. Een dagje naar een aquapark is een geweldige manier om af te koelen tijdens de warme zomermaanden en om plezier te hebben met vrienden en familie. Dus waar wacht je nog op? Boek je tickets en geniet van een dag vol waterpret in een van de beste aquaparken van Spanje!

Rating post

Ook Spanje