Algemeen

Weer Benalmadena Spanje: Zon, Zee en Strand

Benalmadena is een prachtige badplaats in het zuiden van Spanje, gelegen aan de Costa del Sol. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de mooie stranden, het heerlijke eten en de vele bezienswaardigheden. Maar wat is het weer in Benalmadena Spanje? In dit artikel lees je alles over het klimaat, de temperaturen en de beste reistijd voor een vakantie naar Benalmadena.

Klimaat Benalmadena Spanje

Benalmadena heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er het hele jaar door aangenaam weer is. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn met af en toe wat regen. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden Celsius, terwijl het in de winter gemiddeld zo’n 15 graden Celsius is.

De meeste regen valt in de wintermaanden, van november tot en met maart. In deze periode kan het af en toe flink regenen, maar over het algemeen zijn de dagen nog steeds zonnig en aangenaam. In de zomermaanden valt er nauwelijks regen en schijnt de zon vrijwel elke dag.

Temperaturen Benalmadena Spanje

De temperaturen in Benalmadena zijn het hele jaar door aangenaam. In de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden, met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Dit is perfect weer voor een dagje aan het strand of bij het zwembad. In de avond koelt het af tot zo’n 20 graden Celsius, wat nog steeds aangenaam is om buiten te zitten.

In de wintermaanden zijn de temperaturen wat lager, maar nog steeds mild. Overdag is het gemiddeld zo’n 15 graden Celsius, terwijl het ‘s nachts afkoelt tot zo’n 10 graden Celsius. Dit is nog steeds aangenaam weer om buiten te zijn, bijvoorbeeld voor een wandeling langs het strand of een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving.

Beste reistijd Benalmadena Spanje

De beste reistijd voor een vakantie naar Benalmadena is van mei tot en met september. In deze periode is het weer het warmst en is er nauwelijks regen. Dit is perfect weer voor een strandvakantie of om de omgeving te verkennen. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden behoorlijk druk kan zijn in Benalmadena, dus als je op zoek bent naar rust en stilte kun je beter in het voor- of najaar gaan.

Als je niet zo van de hitte houdt, kun je het beste in het voor- of najaar naar Benalmadena gaan. De temperaturen zijn dan nog steeds aangenaam, maar niet zo hoog als in de zomermaanden. Bovendien is het dan rustiger en kun je meer genieten van de omgeving.

Wat te doen in Benalmadena Spanje

Benalmadena heeft veel te bieden voor toeristen. Zo zijn er prachtige stranden waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden, zoals het Castillo de Colomares, een prachtig kasteel dat is gebouwd ter ere van Christoffel Columbus. Ook de Jardines de la Paloma, een mooi park met veel groen en dieren, is zeker een bezoekje waard.

Verder kun je in Benalmadena ook goed winkelen en uitgaan. Er zijn veel leuke winkeltjes en boetiekjes waar je mooie souvenirs kunt kopen, en ‘s avonds kun je genieten van een heerlijk diner in een van de vele restaurants. Ook zijn er veel bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten.

Conclusie

Benalmadena is een prachtige vakantiebestemming met heerlijk weer het hele jaar door. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand of juist naar cultuur en bezienswaardigheden, in Benalmadena vind je het allemaal. De beste reistijd is van mei tot en met september, maar ook in het voor- en najaar is het er nog steeds aangenaam weer. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantie naar Benalmadena en geniet van al het moois dat deze prachtige badplaats te bieden heeft!

Rating post

Ook Spanje