Algemeen

Asturias Spanje: Een onontdekte parel in het noorden van Spanje

Asturias is een autonome regio in het noorden van Spanje, gelegen aan de Golf van Biskaje. Het is een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme en dat maakt het juist zo bijzonder. Asturias heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en een unieke cultuur. In dit artikel nemen we je mee naar deze onontdekte parel in het noorden van Spanje.

Geschiedenis van Asturias

Asturias heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn verschillende archeologische vindplaatsen die getuigen van de aanwezigheid van de mens in dit gebied. Zo zijn er rotstekeningen gevonden in de grotten van Tito Bustillo die dateren uit het Paleolithicum.

Later werd Asturias bewoond door de Kelten en de Romeinen. De Romeinen bouwden hier verschillende steden en wegen, waarvan nog steeds restanten te zien zijn. Na de val van het Romeinse Rijk werd Asturias veroverd door de Visigoten en later door de Moren. In de 8e eeuw kwam Asturias onder christelijke heerschappij en werd het een belangrijk centrum van verzet tegen de Moorse overheersing.

In de middeleeuwen was Asturias een belangrijk koninkrijk en het was hier dat de Reconquista begon, de herovering van Spanje op de Moren. In de 19e eeuw werd Asturias een belangrijk centrum van de mijnbouw en de staalindustrie. Dit heeft een grote invloed gehad op de economie en de cultuur van de regio.

Natuur van Asturias

Asturias heeft een prachtige natuur die wordt gekenmerkt door bergen, bossen, rivieren en stranden. Het is een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme en dat maakt het juist zo bijzonder. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van de natuur in Asturias:

Picos de Europa

De Picos de Europa is een gebergte dat zich uitstrekt over Asturias, Cantabrië en Castilië en León. Het is een prachtig gebied met hoge bergen, diepe kloven en kristalheldere meren. Het is een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers.

Stranden

Asturias heeft meer dan 200 kilometer aan kustlijn met prachtige stranden. De stranden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme en zijn daarom rustig en schoon. Enkele van de mooiste stranden zijn Playa de Gulpiyuri, Playa de Torimbia en Playa de Barro.

Lagos de Covadonga

De Lagos de Covadonga zijn twee kristalheldere meren die gelegen zijn in de Picos de Europa. Het is een prachtig gebied met een adembenemend uitzicht. Het is een populaire plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Cultuur van Asturias

Asturias heeft een unieke cultuur die sterk beïnvloed is door de geschiedenis en de geografie van de regio. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van de cultuur in Asturias:

Cider

Cider is de nationale drank van Asturias en het wordt hier op een unieke manier geproduceerd. De cider wordt gemaakt van appels die met de hand geplukt worden en vervolgens geperst worden. De cider wordt daarna in houten vaten bewaard en geserveerd in speciale glazen. Het is een belangrijk onderdeel van de Asturiaanse cultuur en er worden regelmatig ciderfeesten georganiseerd.

Folklore

Asturias heeft een rijke folklore die teruggaat tot de middeleeuwen. Er zijn verschillende traditionele dansen, muziek en klederdrachten die nog steeds in ere worden gehouden. Een van de bekendste dansen is de Danza Prima, die wordt uitgevoerd tijdens de feesten van San Juan.

Románico Asturiano

De Románico Asturiano is een unieke stijl van architectuur die alleen in Asturias te vinden is. Het is een mix van Romaanse en pre-Romaanse stijlen en het wordt gekenmerkt door het gebruik van baksteen en steen. Enkele van de mooiste voorbeelden van de Románico Asturiano zijn de kerk van San Miguel de Lillo en de kerk van Santa María del Naranco.

Conclusie

Asturias is een onontdekte parel in het noorden van Spanje. Het heeft een rijke geschiedenis, een prachtige natuur en een unieke cultuur. Het is een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme en dat maakt het juist zo bijzonder. Als je op zoek bent naar een authentieke Spaanse ervaring, dan is Asturias zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje