Algemeen

Auto vakantie Spanje: ontdek het land van de zon en de tapas

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en heerlijk eten. Een auto vakantie Spanje is dan ook een uitstekende manier om het land te ontdekken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een geslaagde auto vakantie Spanje.

Waarom kiezen voor een auto vakantie Spanje?

Er zijn verschillende redenen waarom een auto vakantie Spanje een goed idee is. Ten eerste geeft het je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt op je eigen tempo het land verkennen. Daarnaast kun je met een auto gemakkelijk afgelegen plekken bereiken die anders moeilijk te bereiken zijn.

Een ander voordeel van een auto vakantie Spanje is dat het vaak goedkoper is dan het huren van een auto ter plaatse. Door van tevoren een auto te huren, kun je vaak flink besparen op de huurprijs. Bovendien kun je met een eigen auto ook besparen op de kosten van het openbaar vervoer en taxi’s.

Auto huren in Spanje

Als je een auto vakantie Spanje wilt maken, is het belangrijk om van tevoren een auto te huren. Dit kun je het beste doen via een Nederlandse autoverhuurder, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is. Er zijn verschillende autoverhuurders die auto’s aanbieden voor een auto vakantie Spanje, zoals Sunny Cars, Europcar en Hertz.

Het is belangrijk om bij het huren van een auto in Spanje op een aantal zaken te letten. Zo moet je minimaal 21 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast is het verplicht om een creditcard te hebben, omdat de verhuurder hiermee een borg kan innen. Ook is het verstandig om een all-inclusive verzekering af te sluiten, zodat je goed verzekerd bent in geval van schade of diefstal.

De mooiste routes voor een auto vakantie Spanje

Spanje heeft veel mooie routes die perfect zijn voor een auto vakantie. Hieronder vind je een aantal van de mooiste routes:

De Costa Brava

De Costa Brava is een prachtige kuststreek in het noordoosten van Spanje. De route langs de kust is adembenemend mooi, met pittoreske dorpjes, mooie stranden en indrukwekkende kliffen. Onderweg kun je stoppen bij leuke plaatsen als Cadaqués, Roses en Tossa de Mar.

De Picos de Europa

De Picos de Europa is een bergketen in het noorden van Spanje. De route door dit gebied is spectaculair, met steile bergwanden, groene valleien en kristalheldere meren. Onderweg kun je stoppen bij leuke plaatsen als Potes, Cangas de Onís en Covadonga.

De Ruta de la Plata

De Ruta de la Plata is een historische route die loopt van Sevilla naar Gijón. De route voert langs prachtige steden als Salamanca, Cáceres en Mérida, die allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Onderweg kun je genieten van de mooie landschappen en de rijke geschiedenis van Spanje.

Handige tips voor een auto vakantie Spanje

Om je auto vakantie Spanje zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we nog een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg dat je altijd een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos bij je hebt.
  • Houd rekening met tolwegen, die in Spanje veel voorkomen. Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt of gebruik een creditcard.
  • Let op de verkeersregels in Spanje, die soms anders zijn dan in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje te dragen als je buiten de auto staat langs de weg.
  • Plan je route van tevoren en zorg dat je voldoende tijd hebt om onderweg te stoppen en te genieten van de omgeving.
  • Neem voldoende water en snacks mee voor onderweg, vooral als je door afgelegen gebieden rijdt.

Conclusie

Een auto vakantie Spanje is een geweldige manier om het land te ontdekken. Met een eigen auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je op je eigen tempo de mooiste plekjes van Spanje verkennen. Door van tevoren een auto te huren en goed voorbereid op pad te gaan, kun je optimaal genieten van je auto vakantie Spanje.

Rating post

Ook Spanje