Algemeen

Benidorm Spanje: De Ultieme Bestemming voor Zon, Zee en Strand

Benidorm is een prachtige stad gelegen aan de oostkust van Spanje, in de regio Valencia. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, vooral vanwege de prachtige stranden, het heerlijke weer en de bruisende sfeer. Benidorm is een stad die nooit slaapt en biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor alle leeftijden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Benidorm zo’n geweldige bestemming maakt.

De Stranden van Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe wateren. Het heeft twee belangrijke stranden, namelijk Levante en Poniente. Levante is het meest populaire strand en is ongeveer 2 kilometer lang. Het is een druk strand met veel activiteiten, zoals watersporten, strandbars en restaurants. Poniente is iets rustiger en is ongeveer 3 kilometer lang. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Beide stranden hebben de Blauwe Vlag-status, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste normen van waterkwaliteit, veiligheid en milieu.

Activiteiten in Benidorm

Benidorm biedt een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Watersporten zijn erg populair, zoals jetskiën, parasailen en kajakken. Er zijn ook veel boottochten beschikbaar, waaronder een boottocht naar het nabijgelegen eiland Tabarca. Voor degenen die op zoek zijn naar avontuur, is er Terra Mítica, een pretpark met achtbanen en andere attracties. Er is ook Aqualandia, een waterpark met glijbanen en zwembaden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur, is er het historische centrum van Benidorm, waar u kunt genieten van de architectuur en de lokale keuken kunt proeven.

Nachtleven in Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Er zijn talloze bars, clubs en discotheken die open zijn tot in de vroege uurtjes. Het gebied rond het Levante-strand is het meest populaire gebied voor het nachtleven. Er zijn veel bars en clubs die verschillende soorten muziek spelen, van house tot salsa. Voor degenen die op zoek zijn naar iets rustigers, zijn er veel restaurants en cafés waar u kunt genieten van een drankje en een hapje terwijl u geniet van het uitzicht op de zee.

Accommodatie in Benidorm

Benidorm heeft een breed scala aan accommodaties, van budgethotels tot luxe resorts. Er zijn veel hotels en appartementen die zich direct aan het strand bevinden, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot het strand en de activiteiten. Er zijn ook veel hotels en appartementen in het centrum van de stad, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot het nachtleven en de attracties.

Hoe Benidorm te bereiken

Benidorm is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig, de trein of de auto. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante, op ongeveer 60 kilometer afstand. Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Alicante vanuit verschillende Europese steden. Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen of een auto huren om naar Benidorm te gaan. Er zijn ook treinen die vanuit Alicante naar Benidorm rijden. Als u met de auto reist, kunt u de snelweg AP-7 nemen die langs de kust loopt.

Conclusie

Benidorm is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, zee en strand. Het biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor alle leeftijden, evenals een bruisend nachtleven en een breed scala aan accommodaties. Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, Benidorm heeft voor elk wat wils. Het is gemakkelijk te bereiken en biedt het hele jaar door heerlijk weer. Als u op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming, is Benidorm zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje