Algemeen

Camping Noord Spanje: Een onvergetelijke vakantie in de natuur

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en een bruisend nachtleven. Maar wist je dat het noorden van Spanje ook een geweldige plek is om te kamperen? In dit artikel ontdek je waarom een camping in Noord Spanje een onvergetelijke vakantie in de natuur biedt.

Waarom kamperen in Noord Spanje?

Noord Spanje is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Maar juist daarom is het een geweldige plek om te kamperen. Hier vind je nog rustige campings in de natuur, ver weg van de drukte van de grote steden en toeristische hotspots. Bovendien heeft Noord Spanje een prachtige natuur, met bergen, bossen, rivieren en meren. Het is de perfecte plek om te wandelen, fietsen, kanoën en andere outdoor activiteiten te ondernemen.

De mooiste campings in Noord Spanje

Er zijn veel campings in Noord Spanje, van kleine familiecampings tot grote vakantieparken. Hieronder vind je een selectie van de mooiste campings in de regio:

Camping El Molino

Camping El Molino is een kleine camping in de provincie Asturië, gelegen aan de oevers van de rivier de Nalón. De camping heeft ruime staanplaatsen en bungalows, en biedt veel faciliteiten zoals een zwembad, speeltuin en restaurant. Vanaf de camping kun je prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen en bossen.

Camping Playa Joyel

Camping Playa Joyel is een grote camping aan de kust van Cantabrië, vlakbij het dorp Noja. De camping heeft directe toegang tot het strand en biedt veel faciliteiten zoals een zwembad, tennisbanen en animatieprogramma’s voor kinderen. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken langs de kliffen en stranden van de Costa Verde.

Camping Valle de Hecho

Camping Valle de Hecho is een kleine camping in de Pyreneeën, gelegen in de vallei van Hecho. De camping heeft ruime staanplaatsen en bungalows, en biedt veel faciliteiten zoals een zwembad, speeltuin en restaurant. Vanaf de camping kun je prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen en dalen.

Wat te doen in Noord Spanje?

Noord Spanje heeft veel te bieden voor kampeerders. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie:

Wandelen

Noord Spanje heeft prachtige wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Enkele populaire wandelgebieden zijn de Picos de Europa, de Pyreneeën en de Sierra de Guara. Vergeet niet om goede wandelschoenen en een kaart mee te nemen!

Fietsen

Noord Spanje is ook een geweldige plek om te fietsen. Er zijn veel fietsroutes, variërend van vlakke wegen langs de kust tot steile bergpassen in de Pyreneeën. Huur een fiets of neem je eigen fiets mee en ontdek de prachtige natuur van Noord Spanje op twee wielen.

Kanoën

Noord Spanje heeft veel rivieren en meren waar je kunt kanoën. Huur een kano en peddel door de prachtige natuur, langs bergen, bossen en watervallen. Enkele populaire kano-routes zijn de Sella-rivier in Asturië en de Ebro-rivier in Catalonië.

Cultuur

Noord Spanje heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals historische steden, kloosters en kerken. Enkele populaire steden zijn Bilbao, San Sebastian en Santiago de Compostela. Bezoek ook de vele middeleeuwse dorpjes en kastelen in de regio.

Conclusie

Een camping in Noord Spanje biedt een onvergetelijke vakantie in de natuur. Hier vind je rustige campings, prachtige natuur en veel outdoor activiteiten. Of je nu wilt wandelen, fietsen, kanoën of cultuur wilt opsnuiven, Noord Spanje heeft voor ieder wat wils. Boek nu je camping in Noord Spanje en ontdek deze prachtige regio!

Rating post

Ook Spanje