Algemeen

Cartagena Spanje: Een stad vol geschiedenis en cultuur

Cartagena is een stad in het zuidoosten van Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee. Het is een stad vol geschiedenis en cultuur, met een rijke maritieme geschiedenis en een indrukwekkend archeologisch erfgoed. Cartagena is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een combinatie van zon, zee, strand en cultuur.

Geschiedenis van Cartagena

Cartagena heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Carthaagse tijd. De stad werd gesticht door de Carthagers in de 3e eeuw voor Christus en was een belangrijke havenstad voor de handel tussen Carthago en het Iberisch schiereiland. Na de verovering van Carthago door de Romeinen in de 2e eeuw voor Christus werd Cartagena een belangrijke Romeinse stad en een belangrijke marinebasis.

In de middeleeuwen werd Cartagena veroverd door de Visigoten en later door de Moren. In de 13e eeuw werd de stad heroverd door de christenen en werd het een belangrijke havenstad voor de handel met Amerika. In de 18e eeuw werd Cartagena een belangrijke marinebasis vanwege de strategische ligging aan de Middellandse Zee.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog was Cartagena een belangrijke basis voor de Republikeinse marine. Na de oorlog werd de stad herbouwd en ontwikkelde het zich tot een belangrijke industriestad.

Bezienswaardigheden in Cartagena

Cartagena heeft een indrukwekkend archeologisch erfgoed en een aantal prachtige historische gebouwen en monumenten. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Cartagena:

 • Amfitheater van Cartagena: Dit Romeinse amfitheater werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en bood plaats aan 15.000 toeschouwers. Het amfitheater werd in de 19e eeuw herontdekt en is nu een populaire toeristische attractie.
 • Romeins theater van Cartagena: Dit Romeinse theater werd gebouwd in de 1e eeuw voor Christus en bood plaats aan 6.000 toeschouwers. Het theater werd in de 18e eeuw herontdekt en is nu een belangrijke archeologische site.
 • Kasteel van Cartagena: Dit kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw en diende als verdedigingswerk tegen de Moren. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee.
 • Marinemuseum van Cartagena: Dit museum is gevestigd in een voormalig marinearsenaal en toont de geschiedenis van de Spaanse marine. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van schepen, wapens en uniformen.
 • Archeologisch museum van Cartagena: Dit museum toont de archeologische vondsten uit de regio, waaronder Romeinse mozaïeken, keramiek en beeldhouwwerken.

Stranden in Cartagena

Cartagena heeft een aantal prachtige stranden die populair zijn bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stranden in Cartagena:

 • Playa de Cala Cortina: Dit strand ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Cartagena en biedt een prachtig uitzicht op de haven en de stad.
 • Playa de Calblanque: Dit strand ligt in een beschermd natuurgebied en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het strand is populair bij windsurfers en kitesurfers.
 • Playa de la Azohía: Dit strand ligt in een rustige baai en biedt kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de bergen.

Cultuur in Cartagena

Cartagena heeft een bruisende culturele scene met een aantal festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste culturele evenementen in Cartagena:

 • Carnaval van Cartagena: Dit carnaval wordt elk jaar in februari gevierd en is een van de grootste carnavals in Spanje. Het carnaval omvat parades, optochten en feesten.
 • Festival van de Heilige Week: Dit religieuze festival wordt elk jaar in maart of april gevierd en omvat processies en ceremonies ter herdenking van de dood en opstanding van Jezus Christus.
 • Festival van de Middellandse Zee: Dit festival wordt elk jaar in juli gevierd en omvat muziek, dans en theater uit de landen rond de Middellandse Zee.

Conclusie

Cartagena is een stad vol geschiedenis en cultuur, met een rijke maritieme geschiedenis en een indrukwekkend archeologisch erfgoed. De stad heeft een aantal prachtige historische gebouwen en monumenten, evenals een aantal prachtige stranden. Cartagena heeft ook een bruisende culturele scene met een aantal festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Als u op zoek bent naar een combinatie van zon, zee, strand en cultuur, dan is Cartagena zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje