Algemeen

Coronamaatregelen Spanje

Spanje is een van de landen die het hardst getroffen is door de coronapandemie. Het land heeft dan ook strenge coronamaatregelen ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In dit artikel bespreken we de belangrijkste coronamaatregelen die momenteel gelden in Spanje.

Algemene maatregelen

De Spaanse overheid heeft verschillende algemene maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. Ook moet er altijd een afstand van minimaal 1,5 meter worden gehouden tussen personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.

Daarnaast geldt er een avondklok in het hele land. Tussen 23.00 uur en 6.00 uur mag niemand zonder geldige reden op straat zijn. Ook zijn er beperkingen op het aantal personen dat bij elkaar mag komen. Binnen mogen maximaal zes personen bij elkaar zijn en buiten maximaal tien personen.

Reizen naar Spanje

Spanje heeft de grenzen gesloten voor reizigers uit bepaalde landen. Reizigers uit de Europese Unie en de Schengenzone zijn welkom, maar moeten wel een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Ook moeten reizigers een gezondheidsverklaring invullen en kunnen ze bij aankomst worden onderworpen aan een gezondheidscontrole.

Reizigers uit landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone worden alleen toegelaten als ze een essentiële reden hebben om naar Spanje te reizen. Ook zij moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen en een gezondheidsverklaring invullen. Daarnaast moeten ze bij aankomst veertien dagen in quarantaine.

Horeca en winkels

De horeca in Spanje is momenteel gesloten. Alleen afhalen en bezorgen is toegestaan. Winkels mogen wel open blijven, maar er gelden beperkingen op het aantal klanten dat tegelijkertijd binnen mag zijn. Ook moeten klanten een mondkapje dragen en afstand houden.

Cultuur en sport

Culturele instellingen zoals musea, theaters en bioscopen zijn momenteel gesloten. Sporten in de buitenlucht is wel toegestaan, maar alleen individueel of met personen uit hetzelfde huishouden. Wedstrijden en trainingen zijn niet toegestaan.

Vaccinatie

Spanje is begonnen met vaccineren tegen het coronavirus. De vaccinatiecampagne is gestart op 27 december 2020 en begon met het vaccineren van zorgpersoneel en ouderen in verzorgingstehuizen. Inmiddels zijn ook andere groepen aan de beurt, zoals mensen met een hoog risico op ernstige ziekte en essentieel personeel.

Conclusie

Spanje heeft strenge coronamaatregelen ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het dragen van een mondkapje en het houden van afstand zijn verplicht in alle openbare ruimtes. Daarnaast geldt er een avondklok en zijn er beperkingen op het aantal personen dat bij elkaar mag komen. De horeca is gesloten en culturele instellingen zijn dicht. Sporten in de buitenlucht is wel toegestaan, maar alleen individueel of met personen uit hetzelfde huishouden. Spanje is begonnen met vaccineren tegen het coronavirus.

Rating post

Ook Spanje