Algemeen

Costa Verde Spanje: Een onontdekte parel aan de noordkust van Spanje

De Costa Verde, ook wel bekend als de Groene Kust, is een prachtige kustlijn in het noorden van Spanje. Het gebied strekt zich uit van de grens met Frankrijk tot aan de regio Galicië en is nog relatief onontdekt door toeristen. De Costa Verde is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en cultuur. In dit artikel nemen we je mee naar de hoogtepunten van de Costa Verde Spanje.

Natuur

De Costa Verde is een van de groenste gebieden van Spanje en staat bekend om zijn prachtige natuur. Het gebied wordt gekenmerkt door ruige kliffen, uitgestrekte bossen, groene heuvels en mooie stranden. Een van de hoogtepunten van de Costa Verde is het Picos de Europa National Park. Dit park is het op één na oudste nationale park van Spanje en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen, grotten en meren. Het park is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bruine beren, wolven en gieren.

Een andere must-see attractie is de Cabo de Peñas, een kaap die uitsteekt in de Golf van Biskaje. Het is een van de meest noordelijke punten van Spanje en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan en de kliffen. Het gebied rond de kaap is ook populair bij wandelaars vanwege de vele wandelpaden die door de heuvels en langs de kust lopen.

Cultuur

De Costa Verde heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de prehistorie. Een van de meest opvallende overblijfselen uit het verleden zijn de grotten van Altamira. Deze grotten bevatten enkele van de best bewaarde prehistorische schilderingen ter wereld en zijn een UNESCO-werelderfgoed. Helaas zijn de grotten niet meer toegankelijk voor het publiek, maar er is een replica gemaakt die je kunt bezoeken in het nabijgelegen museum.

Een andere historische bezienswaardigheid is de stad Santillana del Mar. Deze middeleeuwse stad is een van de best bewaarde voorbeelden van een middeleeuwse stad in Spanje. De stad heeft smalle straatjes, oude huizen en een prachtige kerk. Het is een populaire bestemming voor dagtochten vanuit de nabijgelegen steden.

Stranden

De Costa Verde heeft een aantal prachtige stranden die nog niet zijn overspoeld door toeristen. Een van de meest populaire stranden is Playa de Gulpiyuri. Dit strand is uniek omdat het niet aan de kustlijn ligt, maar in het binnenland. Het strand is ontstaan door een ondergrondse rivier die uitmondt in de oceaan. Het is een klein strand, maar het kristalheldere water en de omringende kliffen maken het een van de mooiste stranden van Spanje.

Een ander strand dat de moeite waard is om te bezoeken is Playa de Torimbia. Dit strand ligt in een afgelegen baai en is omringd door hoge kliffen. Het strand is alleen te bereiken via een steile trap, maar het uitzicht vanaf de top van de kliffen is adembenemend. Het strand zelf is rustig en vredig, perfect voor een ontspannen dagje uit.

Gastronomie

De Costa Verde staat bekend om zijn heerlijke gastronomie. Een van de meest populaire gerechten is de fabada asturiana, een stoofpot van witte bonen, chorizo, bloedworst en varkensvlees. Een ander gerecht dat je moet proberen is de cachopo, een soort schnitzel gevuld met ham en kaas. De regio staat ook bekend om zijn cider, die wordt geserveerd in traditionele ciderhuizen.

Conclusie

De Costa Verde is een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en cultuur. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en cultuur, prachtige stranden en een heerlijke gastronomie. Het is een perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie weg van de drukte van de toeristische hotspots. Als je op zoek bent naar een onontdekte parel in Spanje, dan is de Costa Verde zeker een bezoek waard.

Rating post

Ook Spanje