Algemeen

Costas Spanje Kaart: Ontdek de Mooiste Kustgebieden van Spanje

Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld en dat is niet voor niets. Het land heeft een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat, prachtige natuur en natuurlijk de beroemde kustgebieden. De kustlijn van Spanje is maar liefst 4964 kilometer lang en bestaat uit verschillende regio’s, ook wel costas genoemd. In dit artikel nemen we je mee langs de verschillende costas van Spanje en laten we je zien wat deze regio’s zo bijzonder maakt.

De Verschillende Costas van Spanje

De kustlijn van Spanje is opgedeeld in verschillende costas, die elk hun eigen kenmerken hebben. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende costas van Spanje:

 • Costa Brava
 • Costa del Maresme
 • Costa del Garraf
 • Costa Dorada
 • Costa del Azahar
 • Costa Blanca
 • Costa Cálida
 • Costa de Almería
 • Costa Tropical
 • Costa del Sol
 • Costa de la Luz

Costa Brava

De Costa Brava is een van de bekendste costas van Spanje en ligt in het noordoosten van het land, aan de Middellandse Zee. De kustlijn van de Costa Brava is ruig en rotsachtig, met prachtige baaien en stranden. De regio is vooral populair onder watersporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa Brava zijn onder andere Lloret de Mar, Tossa de Mar en Blanes.

Costa del Maresme

De Costa del Maresme ligt ten noorden van Barcelona en is minder bekend dan de Costa Brava. Toch is deze regio zeker de moeite waard om te bezoeken. De kustlijn van de Costa del Maresme is minder ruig dan die van de Costa Brava en bestaat voornamelijk uit brede zandstranden. De regio is populair onder gezinnen met kinderen en strandliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa del Maresme zijn onder andere Calella, Santa Susanna en Malgrat de Mar.

Costa del Garraf

De Costa del Garraf ligt ten zuiden van Barcelona en is een relatief onbekende costa. De kustlijn van de Costa del Garraf is rotsachtig en bestaat uit kleine baaien en stranden. De regio is vooral populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa del Garraf zijn onder andere Sitges en Castelldefels.

Costa Dorada

De Costa Dorada ligt ten zuiden van de Costa del Garraf en is vooral bekend om zijn brede zandstranden en heldere water. De regio is populair onder gezinnen met kinderen en strandliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa Dorada zijn onder andere Salou, Cambrils en Tarragona.

Costa del Azahar

De Costa del Azahar ligt in het oosten van Spanje, tussen de Costa Dorada en de Costa Blanca. De kustlijn van de Costa del Azahar is minder druk dan die van de Costa Dorada en bestaat uit kleine baaien en stranden. De regio is populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa del Azahar zijn onder andere Peñíscola en Benicàssim.

Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje en is een van de populairste costas van het land. De kustlijn van de Costa Blanca bestaat uit brede zandstranden en helder water. De regio is populair onder gezinnen met kinderen en strandliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa Blanca zijn onder andere Benidorm, Alicante en Torrevieja.

Costa Cálida

De Costa Cálida ligt in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa Blanca en de Costa de Almería. De kustlijn van de Costa Cálida is minder druk dan die van de Costa Blanca en bestaat uit kleine baaien en stranden. De regio is populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa Cálida zijn onder andere La Manga en Cartagena.

Costa de Almería

De Costa de Almería ligt in het zuidoosten van Spanje, tussen de Costa Cálida en de Costa Tropical. De kustlijn van de Costa de Almería is minder druk dan die van de Costa Blanca en bestaat uit kleine baaien en stranden. De regio is populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa de Almería zijn onder andere Mojácar en Almería.

Costa Tropical

De Costa Tropical ligt in het zuiden van Spanje, tussen de Costa de Almería en de Costa del Sol. De kustlijn van de Costa Tropical is minder druk dan die van de Costa del Sol en bestaat uit kleine baaien en stranden. De regio is populair onder rustzoekers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa Tropical zijn onder andere Almuñécar en Salobreña.

Costa del Sol

De Costa del Sol ligt in het zuiden van Spanje en is een van de populairste costas van het land. De kustlijn van de Costa del Sol bestaat uit brede zandstranden en helder water. De regio is populair onder gezinnen met kinderen en strandliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa del Sol zijn onder andere Marbella, Torremolinos en Málaga.

Costa de la Luz

De Costa de la Luz ligt in het zuidwesten van Spanje, aan de Atlantische Oceaan. De kustlijn van de Costa de la Luz is minder druk dan die van de Costa del Sol en bestaat uit brede zandstranden en duinen. De regio is populair onder surfers en natuurliefhebbers. Bekende plaatsen aan de Costa de la Luz zijn onder andere Cádiz en Tarifa.

Conclusie

Spanje heeft een prachtige kustlijn met verschillende costas die elk hun eigen kenmerken hebben. Of je nu op zoek bent naar brede zandstranden, ruige rotskusten of kleine baaien, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het kiezen van de juiste costa voor jouw volgende vakantie naar Spanje.

Rating post

Ook Spanje