Algemeen

Feestdagen Spanje 2022

Spanje is een land dat bekend staat om zijn rijke cultuur en tradities. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur zijn de feestdagen. In 2022 zijn er weer verschillende feestdagen in Spanje die gevierd worden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Spanje in 2022.

Nieuwjaarsdag – 1 januari

Net als in veel andere landen wordt ook in Spanje Nieuwjaarsdag gevierd op 1 januari. Dit is een nationale feestdag en veel mensen hebben vrij. Op deze dag wordt er vaak uitgebreid gegeten en gedronken met familie en vrienden. Ook wordt er vaak vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden.

Driekoningen – 6 januari

Driekoningen is een belangrijke feestdag in Spanje en wordt gevierd op 6 januari. Op deze dag wordt de komst van de drie wijzen uit het oosten gevierd. In veel steden en dorpen wordt er een optocht gehouden waarbij de drie wijzen worden nagespeeld. Kinderen krijgen op deze dag cadeautjes en er wordt traditioneel een speciale taart gegeten, genaamd ‘Roscón de Reyes’.

Goede Vrijdag – 15 april

Goede Vrijdag is een belangrijke feestdag voor de katholieke kerk en wordt ook in Spanje gevierd. Op deze dag wordt de kruisiging van Jezus herdacht. Veel mensen gaan naar de kerk en er worden processies gehouden in verschillende steden en dorpen.

Pasen – 17 en 18 april

Pasen is een belangrijk feest voor de katholieke kerk en wordt in Spanje uitgebreid gevierd. Op zondag wordt de opstanding van Jezus gevierd en op maandag wordt ‘Tweede Paasdag’ gevierd. Op deze dagen wordt er veel gegeten en gedronken en zijn er vaak optochten en processies in verschillende steden en dorpen.

Arbeidsdag – 1 mei

Arbeidsdag is een nationale feestdag in Spanje en wordt gevierd op 1 mei. Op deze dag wordt de strijd voor betere arbeidsomstandigheden en rechten herdacht. Veel mensen hebben vrij op deze dag en er worden vaak demonstraties gehouden in verschillende steden.

San Juan – 23 juni

San Juan is een feestdag die vooral in Catalonië wordt gevierd op 23 juni. Op deze dag wordt de zomerzonnewende gevierd en wordt er vaak vuurwerk afgestoken en worden er grote vreugdevuren aangestoken. Ook wordt er traditioneel gegeten en gedronken.

Nationale feestdag – 12 oktober

Op 12 oktober wordt de nationale feestdag van Spanje gevierd. Op deze dag wordt de ontdekking van Amerika door Columbus herdacht. Veel mensen hebben vrij op deze dag en er worden vaak optochten en parades gehouden in verschillende steden.

Kerstmis – 25 en 26 december

Kerstmis wordt in Spanje gevierd op 25 en 26 december. Op deze dagen wordt de geboorte van Jezus gevierd. Veel mensen gaan naar de kerk en er wordt traditioneel veel gegeten en gedronken met familie en vrienden. Ook wordt er vaak vuurwerk afgestoken om het nieuwe jaar in te luiden.

Conclusie

Spanje is een land met een rijke cultuur en tradities. De feestdagen zijn een belangrijk onderdeel van deze cultuur en worden uitgebreid gevierd. In 2022 zijn er weer verschillende feestdagen in Spanje die gevierd worden. Of je nu in Spanje woont of op vakantie gaat, het is altijd leuk om de feestdagen mee te maken en te genieten van de tradities en festiviteiten.

Rating post

Ook Spanje