Algemeen

Huis huren in Spanje: alles wat je moet weten

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, een heerlijk klimaat en een rijke cultuur. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een huis te huren in Spanje. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een huis in Spanje.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Spanje?

Als je een huis wilt huren in Spanje, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Bedenk van tevoren goed waar je wilt verblijven in Spanje. Wil je bijvoorbeeld aan de kust zitten of juist in het binnenland? En in welke regio wil je verblijven? Populaire regio’s zijn bijvoorbeeld de Costa Brava, de Costa del Sol en Andalusië.
 • Type woning: Er zijn verschillende soorten woningen te huur in Spanje, zoals appartementen, villa’s en bungalows. Bedenk van tevoren goed wat voor type woning je wilt huren en hoeveel slaapkamers je nodig hebt.
 • Huurprijs: De huurprijs van een woning in Spanje kan sterk variëren. Houd er rekening mee dat de huurprijs in het hoogseizoen vaak hoger ligt dan in het laagseizoen. Daarnaast kunnen de huurprijzen per regio sterk verschillen.
 • Contract: Zorg ervoor dat je een duidelijk huurcontract hebt waarin alle afspraken staan vermeld. Lees het contract goed door voordat je het tekent en vraag om verduidelijking als iets niet duidelijk is.
 • Borg: Vaak wordt er bij het huren van een woning in Spanje een borg gevraagd. Dit bedrag krijg je terug als je de woning in goede staat achterlaat. Zorg ervoor dat je weet hoe hoog de borg is en hoe je deze moet betalen.
 • Verzekering: Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je een huis huurt in Spanje. Zo ben je verzekerd tegen eventuele schade aan de woning of je spullen.

Hoe vind je een geschikt huis in Spanje?

Er zijn verschillende manieren om een geschikt huis te vinden in Spanje. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaar: Een makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikte woning in Spanje. Vaak hebben makelaars een groot aanbod aan huurwoningen en kunnen ze je adviseren over de beste locaties en woningtypes.
 • Websites: Er zijn verschillende websites waarop je huurwoningen in Spanje kunt vinden, zoals Funda, Pararius en Huislijn. Op deze websites kun je zoeken op locatie, type woning en huurprijs.
 • Vakantieparken: Op vakantieparken in Spanje kun je vaak ook een huis huren. Deze parken zijn vaak voorzien van allerlei faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants en sportvelden.

Wat zijn de kosten van het huren van een huis in Spanje?

De kosten van het huren van een huis in Spanje kunnen sterk variëren. De huurprijs hangt onder andere af van de locatie, het type woning en het seizoen. Over het algemeen liggen de huurprijzen in Spanje lager dan in Nederland. Hieronder hebben we een indicatie gegeven van de huurprijzen per maand:

 • Appartement: €500 – €1500
 • Villa: €1000 – €5000
 • Bungalow: €500 – €1500

Houd er rekening mee dat er vaak nog extra kosten bij komen, zoals gas, water en elektriciteit. Daarnaast kan er een borg worden gevraagd, die meestal gelijk staat aan één of twee maanden huur.

Waar moet je op letten tijdens je verblijf in het gehuurde huis?

Als je een huis huurt in Spanje, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten tijdens je verblijf. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je het gehuurde huis goed onderhoudt tijdens je verblijf. Meld eventuele gebreken of schade direct aan de verhuurder.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat het gehuurde huis veilig is. Controleer bijvoorbeeld of er rookmelders en brandblussers aanwezig zijn.
 • Overlast: Voorkom overlast voor de buren en houd je aan de lokale regels en gewoonten.
 • Schoonmaak: Zorg ervoor dat je het gehuurde huis schoon achterlaat als je vertrekt. Dit voorkomt problemen met de verhuurder en zorgt ervoor dat de volgende huurders ook kunnen genieten van een schoon huis.

Conclusie

Het huren van een huis in Spanje kan een geweldige ervaring zijn. Door goed voorbereid op pad te gaan en op de juiste zaken te letten, kun je optimaal genieten van je verblijf in Spanje. Houd rekening met de locatie, het type woning, de huurprijs, het contract, de borg en de verzekering. Zoek een geschikt huis via een makelaar, websites of vakantieparken. Let tijdens je verblijf op het onderhoud, de veiligheid, de overlast en de schoonmaak. Met deze tips ben je goed voorbereid op het huren van een huis in Spanje!

Rating post

Ook Spanje