Algemeen

Port Aventura Spanje: Een avontuurlijke vakantiebestemming

Port Aventura is een pretpark en resort gelegen in de buurt van Salou, aan de Costa Dorada in Spanje. Het park is opgericht in 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties van Spanje. Het park heeft verschillende themagebieden, waaronder Mediterrània, Polynesia, China, Mexico, Far West en Sesamo Aventura. Elk gebied heeft zijn eigen attracties, shows en restaurants, waardoor er voor iedereen iets te beleven valt.

Attracties

Port Aventura heeft meer dan 40 attracties, variërend van achtbanen tot waterattracties en shows. Enkele van de populairste attracties zijn:

  • Dragon Khan: een achtbaan met acht loopings en een topsnelheid van 110 km/u
  • Shambhala: een achtbaan met een hoogte van 76 meter en een topsnelheid van 134 km/u
  • Furius Baco: een achtbaan die je in 3 seconden van 0 naar 135 km/u lanceert
  • Tutuki Splash: een waterattractie waarbij je in een bootje van een vulkaan af glijdt en in het water plonst
  • Stampida: een houten achtbaan met twee parallelle banen waarbij je het opneemt tegen een andere trein

Naast deze attracties zijn er ook verschillende shows te zien in het park, zoals de Can Can Show in het Far West gebied en de Sesamstraat show in Sesamo Aventura.

Resort

Het Port Aventura resort bestaat uit verschillende hotels en vakantiehuizen, waardoor je je verblijf in het park kunt verlengen. De hotels variëren van budgetvriendelijk tot luxe en bieden verschillende faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants en spa’s. Enkele van de hotels zijn:

  • PortAventura Hotel: een viersterrenhotel gelegen naast het park met een zwembad en een buffetrestaurant
  • Hotel Gold River: een themahotel in het Far West gebied met een zwembad en een saloonrestaurant
  • Caribe Resort: een resort met een Caribisch thema en een groot zwembad met glijbanen

Naast de hotels zijn er ook vakantiehuizen beschikbaar voor grotere groepen of families. Deze huizen zijn volledig uitgerust en bieden privacy en comfort.

Omgeving

De omgeving van Port Aventura biedt ook verschillende mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden. Zo ligt het park op slechts enkele kilometers van de stad Tarragona, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met Romeinse ruïnes en een prachtige kathedraal. Ook de stad Barcelona is gemakkelijk te bereiken vanuit het park, op ongeveer een uur rijden.

Daarnaast zijn er verschillende stranden in de buurt van het park, zoals het populaire strand van Salou. Hier kun je genieten van de zon, zee en het strand, en verschillende watersporten beoefenen.

Praktische informatie

Port Aventura is geopend van maart tot januari en de openingstijden variëren per seizoen. Tickets voor het park zijn online te koop of aan de kassa. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, zoals dagtickets, tweedaagse tickets en tickets inclusief toegang tot het waterpark Caribe Aquatic Park.

Het park is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn verschillende parkeerplaatsen beschikbaar bij het park en er rijden bussen vanuit de omliggende steden en dorpen.

Conclusie

Port Aventura is een avontuurlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Het park biedt een breed scala aan attracties, shows en restaurants, en het resort biedt verschillende accommodaties voor een comfortabel verblijf. De omgeving van het park biedt ook verschillende mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden, waardoor je je vakantie kunt uitbreiden met culturele uitstapjes en stranddagen. Kortom, Port Aventura is een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke en veelzijdige vakantie in Spanje.

Rating post

Ook Spanje