Algemeen

Kaart Spanje Kust: Ontdek de Mooiste Stranden en Steden aan de Spaanse Kust

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft een rijke cultuur, heerlijk eten en drinken en natuurlijk prachtige stranden. De Spaanse kust is dan ook een geliefde plek voor een zonvakantie. Maar waar vind je de mooiste stranden en steden aan de Spaanse kust? In dit artikel nemen we je mee op reis langs de kust van Spanje en laten we je de mooiste plekjes zien op de kaart Spanje kust.

De Costa Brava

De Costa Brava is een populaire kuststreek in het noordoosten van Spanje. De kustlijn is ruim 200 kilometer lang en bestaat uit prachtige baaien, rotsachtige kliffen en mooie stranden. Een van de mooiste stranden aan de Costa Brava is Platja d’Aro. Dit strand is maar liefst 2 kilometer lang en heeft een gezellige boulevard met winkels en restaurants. Ook het middeleeuwse stadje Tossa de Mar is een bezoekje waard. Hier vind je een prachtig kasteel en smalle straatjes met leuke winkeltjes en terrasjes.

De Costa Dorada

De Costa Dorada is een kuststreek in het zuiden van Catalonië. De kustlijn is ruim 200 kilometer lang en bestaat uit mooie zandstranden en gezellige badplaatsen. Een van de mooiste stranden aan de Costa Dorada is Playa de la Pineda. Dit strand is maar liefst 3 kilometer lang en heeft een gezellige boulevard met winkels en restaurants. Ook het historische stadje Tarragona is een bezoekje waard. Hier vind je prachtige Romeinse overblijfselen, zoals een amfitheater en een aquaduct.

De Costa Blanca

De Costa Blanca is een kuststreek in het oosten van Spanje. De kustlijn is ruim 200 kilometer lang en bestaat uit mooie zandstranden en gezellige badplaatsen. Een van de mooiste stranden aan de Costa Blanca is Playa del Postiguet in Alicante. Dit strand ligt midden in de stad en heeft een prachtig uitzicht op de bergen. Ook het historische stadje Altea is een bezoekje waard. Hier vind je smalle straatjes met witte huizen en gezellige terrasjes.

De Costa del Sol

De Costa del Sol is een kuststreek in het zuiden van Spanje. De kustlijn is ruim 150 kilometer lang en bestaat uit mooie zandstranden en gezellige badplaatsen. Een van de mooiste stranden aan de Costa del Sol is Playa de la Malagueta in Malaga. Dit strand ligt midden in de stad en heeft een gezellige boulevard met winkels en restaurants. Ook het historische stadje Ronda is een bezoekje waard. Hier vind je een prachtige brug over een diepe kloof en gezellige terrasjes.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep voor de kust van Afrika, maar behoren tot Spanje. De eilanden hebben een subtropisch klimaat en zijn het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Een van de mooiste stranden op de Canarische Eilanden is Playa de las Teresitas op Tenerife. Dit strand heeft wit zand en helderblauw water. Ook het vulkanische landschap op Lanzarote is een bezoekje waard. Hier vind je prachtige natuurparken en bijzondere architectuur van de beroemde kunstenaar César Manrique.

Conclusie

De Spaanse kust heeft voor ieder wat wils. Of je nu houdt van mooie zandstranden, gezellige badplaatsen of historische steden, je vindt het allemaal aan de Spaanse kust. Met de kaart Spanje kust kun je gemakkelijk de mooiste plekjes vinden en je eigen route uitstippelen. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantie naar de Spaanse kust en ontdek zelf de prachtige stranden en steden van Spanje!

Rating post

Ook Spanje