Algemeen

Landnummer Spanje: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Spanje te reizen of contact te leggen met iemand in Spanje, is het belangrijk om het landnummer van Spanje te kennen. Het landnummer van Spanje is +34. Dit nummer moet je gebruiken als je vanuit het buitenland naar Spanje belt.

Hoe gebruik je het landnummer van Spanje?

Als je vanuit het buitenland naar Spanje wilt bellen, moet je eerst het landnummer van Spanje intoetsen. Het landnummer van Spanje is +34. Dit nummer moet je voor het telefoonnummer van de persoon die je wilt bellen intoetsen.

Bijvoorbeeld, als je iemand in Madrid wilt bellen met het telefoonnummer 91 123 45 67, dan moet je +34 91 123 45 67 intoetsen. Het + teken staat voor het landnummer van Spanje.

Hoe bel je vanuit Spanje naar het buitenland?

Als je vanuit Spanje naar het buitenland wilt bellen, moet je eerst het internationale toegangsnummer intoetsen. Het internationale toegangsnummer van Spanje is 00. Dit nummer moet je intoetsen voordat je het landnummer van het land dat je wilt bellen intoetst.

Bijvoorbeeld, als je iemand in Nederland wilt bellen met het telefoonnummer 020 123 45 67, dan moet je 00 31 20 123 45 67 intoetsen. Het 31 staat voor het landnummer van Nederland.

Andere belangrijke telefoonnummers in Spanje

Naast het landnummer van Spanje zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je in Spanje bent. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste telefoonnummers in Spanje:

  • 112 – Het alarmnummer in Spanje. Dit nummer kun je bellen in geval van nood, zoals bij een ongeval of brand.
  • 061 – Het telefoonnummer van de medische hulpdienst in Spanje.
  • 091 – Het telefoonnummer van de nationale politie in Spanje.
  • 092 – Het telefoonnummer van de lokale politie in Spanje.
  • 080 – Het telefoonnummer van de brandweer in Spanje.

Conclusie

Het landnummer van Spanje is +34. Dit nummer moet je gebruiken als je vanuit het buitenland naar Spanje wilt bellen. Als je vanuit Spanje naar het buitenland wilt bellen, moet je eerst het internationale toegangsnummer intoetsen, gevolgd door het landnummer van het land dat je wilt bellen. Naast het landnummer van Spanje zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je in Spanje bent, zoals het alarmnummer, het telefoonnummer van de medische hulpdienst en het telefoonnummer van de politie.

Rating post

Ook Spanje