Algemeen

Oviedo Spanje: Een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur

Oviedo is een stad in het noorden van Spanje, gelegen in de regio Asturië. Het is de hoofdstad van de provincie Asturië en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Oviedo is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden en de prachtige omgeving. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van Oviedo bespreken en waarom het een bezoek waard is.

Geschiedenis van Oviedo

Oviedo heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht in de 8e eeuw door koning Fruela I van Asturië en werd al snel een belangrijk religieus centrum. In de 9e eeuw werd de stad veroverd door de Moren, maar werd later heroverd door de christenen onder leiding van koning Alfonso II van Asturië.

In de middeleeuwen groeide Oviedo uit tot een belangrijke stad en werd het de hoofdstad van het Koninkrijk Asturië. De stad was een belangrijk centrum van de pelgrimage naar Santiago de Compostela en er werden veel kerken en kloosters gebouwd. In de 19e eeuw werd Oviedo een belangrijk industrieel centrum en groeide het uit tot een moderne stad.

Bezienswaardigheden in Oviedo

Oviedo heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een lijst met enkele hoogtepunten:

Kathedraal van Oviedo

De kathedraal van Oviedo is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en is gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw. Het heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met veel kunstwerken en fresco’s. Het is ook de thuisbasis van de Heilige Kamer, waar de Heilige Doek wordt bewaard, een belangrijk religieus relikwie.

San Miguel de Lillo

San Miguel de Lillo is een prachtig voorbeeld van pre-Romaanse architectuur en dateert uit de 9e eeuw. Het is een klein kerkje dat ooit deel uitmaakte van een groter complex. Het heeft een prachtig interieur met veel fresco’s en is een belangrijk voorbeeld van de Asturische architectuur.

Plaza del Fontán

De Plaza del Fontán is een levendige marktplaats in het hart van Oviedo. Het is een geweldige plek om te genieten van de lokale sfeer en om te proeven van de lokale gerechten en drankjes. Er zijn veel kraampjes met verse producten en er zijn veel restaurants en bars in de buurt.

Museum van de Asturische Volkskunst

Het Museum van de Asturische Volkskunst is een geweldige plek om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van Asturië. Het heeft een uitgebreide collectie van traditionele kleding, meubels, ambachten en kunstwerken. Het is een geweldige plek om te bezoeken als u geïnteresseerd bent in de lokale cultuur.

Activiteiten in Oviedo

Naast de bezienswaardigheden heeft Oviedo ook veel activiteiten te bieden. Hieronder vindt u een lijst met enkele populaire activiteiten:

Wandelen in de bergen

Oviedo ligt aan de voet van de bergen en is een geweldige plek om te wandelen. Er zijn veel wandelpaden in de omgeving die u kunt verkennen. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht.

Proeven van de lokale keuken

Oviedo staat bekend om zijn heerlijke keuken en er zijn veel restaurants en bars waar u kunt genieten van de lokale gerechten en drankjes. Probeer de beroemde Asturische cider of de fabada, een traditioneel gerecht van bonen en worst.

Bezoek aan de stranden

Oviedo ligt op korte afstand van de kust en er zijn veel prachtige stranden in de omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het strand van San Lorenzo, dat op slechts 20 minuten rijden van Oviedo ligt. Het is een prachtig strand met wit zand en helder water.

Conclusie

Oviedo is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Het heeft veel bezienswaardigheden en activiteiten te bieden en is een geweldige bestemming voor toeristen. Of u nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Asturië of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur en de lokale keuken, Oviedo heeft voor elk wat wils. Plan uw reis naar Oviedo vandaag nog en ontdek deze prachtige stad zelf!

Rating post

Ook Spanje