Algemeen

Spanje Alicante: Een prachtige bestemming aan de Costa Blanca

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en heerlijk eten. Een van de meest geliefde regio’s in Spanje is de Costa Blanca, met als belangrijkste stad Alicante. In dit artikel lees je alles over deze prachtige bestemming aan de Middellandse Zee.

Locatie en bereikbaarheid

Alicante is gelegen aan de oostkust van Spanje, in de regio Valencia. De stad ligt aan de Middellandse Zee en heeft een prachtige kustlijn met mooie stranden. Alicante is goed bereikbaar met het vliegtuig, de luchthaven ligt op slechts 10 kilometer van de stad. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks vliegen naar Alicante met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook kun je ervoor kiezen om met de auto naar Alicante te rijden, dit duurt ongeveer 20 uur.

Bezienswaardigheden

Alicante heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is het kasteel van Santa Barbara, gelegen op een heuvel boven de stad. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Alicante en de Middellandse Zee. Ook de oude stad van Alicante is zeker een bezoek waard. Hier vind je smalle straatjes, gezellige pleinen en historische gebouwen. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van San Nicolas, het archeologisch museum en het MARQ museum.

Stranden

Een van de grootste trekpleisters van Alicante zijn de prachtige stranden. De stad heeft verschillende stranden, waaronder het populaire Playa del Postiguet. Dit strand ligt direct aan de boulevard en is erg geliefd onder toeristen. Ook het strand van San Juan is een aanrader, dit strand is maar liefst 7 kilometer lang en heeft fijn zand. Voor wie op zoek is naar rust en natuur is het strand van La Albufereta een goede keuze. Dit strand ligt in een baai en wordt omringd door bergen.

Activiteiten

Naast het genieten van de zon en de zee zijn er in Alicante ook genoeg activiteiten te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken langs de kust, een bezoek brengen aan het aquarium of een dagje doorbrengen in het pretpark Terra Mitica. Ook kun je in Alicante goed winkelen, er zijn verschillende winkelstraten en winkelcentra te vinden.

Culinair genieten

Spanje staat bekend om het heerlijke eten en ook in Alicante kun je culinair genieten. De stad heeft veel restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken. Een van de bekendste gerechten uit de regio is de paella, een rijstgerecht met vis of vlees. Ook de tapas zijn erg populair in Alicante, je kunt op veel plekken terecht voor een hapje en een drankje.

Conclusie

Alicante is een prachtige bestemming aan de Costa Blanca. De stad heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, stranden, activiteiten en culinair genieten. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist naar gezelligheid en vertier, Alicante heeft voor ieder wat wils. Een vakantie naar Alicante is dan ook zeker een aanrader!

Rating post

Ook Spanje