Algemeen

Spanje Malaga: Een prachtige stad aan de Costa del Sol

Malaga is een stad in het zuiden van Spanje, gelegen aan de Costa del Sol. Het is de op vijf na grootste stad van Spanje en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Feniciërs. Malaga is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Malaga

Malaga heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad:

 • Alcazaba: Dit Moorse fort is gebouwd in de 11e eeuw en is een van de best bewaarde Moorse forten in Spanje. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de haven.
 • Kathedraal van Malaga: Deze kathedraal is gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw en heeft een indrukwekkende barokke gevel. Het interieur is ook zeker de moeite waard om te bekijken.
 • Picasso Museum: Malaga is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso. Het museum heeft een uitgebreide collectie van zijn werken en is zeker een bezoek waard voor kunstliefhebbers.
 • Castillo de Gibralfaro: Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het is een steile klim naar boven, maar het uitzicht is zeker de moeite waard.
 • Botanische tuin La Concepción: Deze prachtige botanische tuin heeft een uitgebreide collectie van planten en bomen uit de hele wereld. Het is een oase van rust in de drukke stad.

Stranden in Malaga

Malaga heeft een aantal prachtige stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een aantal van de populairste stranden:

 • Playa de la Malagueta: Dit strand ligt op loopafstand van het centrum van Malaga en is daarom erg populair bij toeristen. Het heeft een breed zandstrand en er zijn veel restaurants en bars in de buurt.
 • Playa del Palo: Dit strand ligt iets verder van het centrum van Malaga en is daarom wat rustiger. Het heeft een langgerekt zandstrand en er zijn veel visrestaurants in de buurt.
 • Playa de la Caleta: Dit strand ligt net buiten Malaga en is daarom wat minder druk. Het heeft een prachtig uitzicht op de bergen en er zijn veel watersportmogelijkheden.

Activiteiten in Malaga

Naast de bezienswaardigheden en de stranden zijn er nog veel meer activiteiten te doen in Malaga. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 • Tapas tour: Malaga staat bekend om de heerlijke tapas. Een tapas tour is dan ook een leuke manier om de stad te verkennen en te genieten van de lokale keuken.
 • Fietstour: Een fietstour is een leuke manier om de stad te verkennen en de bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn verschillende aanbieders van fietstours in Malaga.
 • Wijnproeverij: Malaga staat ook bekend om de heerlijke wijnen. Een wijnproeverij is dan ook een leuke manier om kennis te maken met de lokale wijnen.
 • Boottocht: Een boottocht is een leuke manier om de kustlijn van Malaga te verkennen. Er zijn verschillende aanbieders van boottochten in Malaga.

Conclusie

Malaga is een prachtige stad aan de Costa del Sol met veel bezienswaardigheden, mooie stranden en leuke activiteiten. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het aangename klimaat en de rijke geschiedenis. Of je nu houdt van cultuur, geschiedenis, stranden of lekker eten, in Malaga is er voor ieder wat wils.

Rating post

Ook Spanje