Algemeen

Trein naar Spanje: Een comfortabele en duurzame manier van reizen

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en heerlijk eten. Veel mensen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Spanje te reizen, maar er is ook een andere optie: de trein. In dit artikel bespreken we de voordelen van reizen met de trein naar Spanje en geven we tips voor het plannen van je reis.

Waarom met de trein naar Spanje?

Er zijn verschillende redenen waarom reizen met de trein naar Spanje een goed idee is. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Comfortabel: Reizen met de trein is over het algemeen comfortabeler dan reizen met het vliegtuig. Je hebt meer beenruimte en kunt tijdens de reis rondlopen en naar het landschap kijken.
 • Duurzaam: Treinen stoten minder CO2 uit dan vliegtuigen, waardoor reizen met de trein een duurzamere optie is.
 • Geen bagagelimiet: Bij de meeste treinmaatschappijen is er geen bagagelimiet, waardoor je meer bagage kunt meenemen dan bij het vliegen.
 • Geen lange wachttijden: Bij het reizen met de trein hoef je niet uren van tevoren op het station te zijn en hoef je niet door de douane te gaan.
 • Mooie uitzichten: Tijdens de treinreis naar Spanje kun je genieten van prachtige uitzichten, zoals de Pyreneeën en de Spaanse kustlijn.

Welke treinmaatschappijen bieden treinreizen naar Spanje aan?

Er zijn verschillende treinmaatschappijen die treinreizen naar Spanje aanbieden. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Thalys: Thalys biedt treinreizen aan vanuit Nederland naar Parijs, waar je kunt overstappen op de TGV naar Barcelona. De reis duurt ongeveer 12 uur.
 • SNCF: SNCF biedt treinreizen aan vanuit Nederland naar Parijs, waar je kunt overstappen op de TGV naar verschillende steden in Spanje, zoals Barcelona, Madrid en Valencia.
 • Eurostar: Eurostar biedt treinreizen aan vanuit Nederland naar Londen, waar je kunt overstappen op de Eurostar naar Parijs en vervolgens op de TGV naar Spanje.
 • Renfe-SNCF: Renfe-SNCF is een samenwerking tussen de Spaanse en Franse spoorwegen en biedt treinreizen aan vanuit verschillende steden in Frankrijk naar verschillende steden in Spanje.

Hoe plan je een treinreis naar Spanje?

Het plannen van een treinreis naar Spanje kan wat ingewikkelder zijn dan het boeken van een vliegticket, maar met de juiste informatie en tools is het goed te doen. Hieronder hebben we een aantal tips voor het plannen van je treinreis naar Spanje:

 • Gebruik een reisplanner: Er zijn verschillende reisplanners beschikbaar waarmee je je treinreis naar Spanje kunt plannen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de reisplanner op de website van NS International of de website van de treinmaatschappij waarmee je wilt reizen.
 • Boek je tickets op tijd: Treintickets naar Spanje kunnen duur zijn, vooral als je op het laatste moment boekt. Boek je tickets daarom op tijd, zodat je kunt profiteren van vroegboekkortingen.
 • Overweeg een tussenstop: Als je geen zin hebt in een lange treinreis, kun je overwegen om een tussenstop te maken in een stad onderweg. Zo kun je bijvoorbeeld een paar dagen in Parijs verblijven voordat je verder reist naar Spanje.
 • Neem genoeg eten en drinken mee: Hoewel er in de trein vaak catering aanwezig is, is het verstandig om zelf ook genoeg eten en drinken mee te nemen voor onderweg.
 • Check de bagageregels: Hoewel er bij de meeste treinmaatschappijen geen bagagelimiet is, zijn er wel regels voor de grootte en het gewicht van je bagage. Check deze regels voordat je op reis gaat.

Conclusie

Reizen met de trein naar Spanje is een comfortabele en duurzame manier van reizen. Er zijn verschillende treinmaatschappijen die treinreizen naar Spanje aanbieden en met de juiste informatie en tools is het plannen van je treinreis goed te doen. Door op tijd je tickets te boeken en rekening te houden met de bagageregels en eventuele tussenstops, kun je optimaal genieten van je treinreis naar Spanje.

Rating post

Ook Spanje