Algemeen

Kleurcodes Spanje: Wat betekenen de kleuren op de Spaanse wegen?

Als je ooit in Spanje hebt gereden, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de wegen zijn gemarkeerd met verschillende kleuren. Deze kleuren hebben allemaal een specifieke betekenis en zijn bedoeld om bestuurders te helpen de weg te vinden en veilig te rijden. In dit artikel zullen we de kleurcodes van de Spaanse wegen bespreken en wat ze betekenen.

Witte lijnen

De meest voorkomende kleur op de Spaanse wegen is wit. Witte lijnen worden gebruikt om de rijstroken te markeren en om de randen van de weg aan te geven. Een doorgetrokken witte lijn geeft aan dat het verboden is om van rijstrook te veranderen, terwijl een onderbroken witte lijn aangeeft dat het veilig is om van rijstrook te veranderen.

Witte lijnen worden ook gebruikt om de randen van de weg aan te geven. Een doorgetrokken witte lijn aan de rechterkant van de weg geeft aan dat de weg verder gaat, terwijl een onderbroken witte lijn aangeeft dat er een uitrit of afslag komt.

Gele lijnen

Gele lijnen worden gebruikt om de rijrichting aan te geven. Een doorgetrokken gele lijn geeft aan dat het verboden is om in te halen, terwijl een onderbroken gele lijn aangeeft dat het veilig is om in te halen.

Gele lijnen worden ook gebruikt om de randen van de weg aan te geven. Een doorgetrokken gele lijn aan de rechterkant van de weg geeft aan dat er een obstakel is, terwijl een onderbroken gele lijn aangeeft dat er geen obstakel is.

Blauwe lijnen

Blauwe lijnen worden gebruikt om parkeerplaatsen aan te geven. Een blauwe lijn geeft aan dat het een betaalde parkeerplaats is, terwijl een witte lijn aangeeft dat het een gratis parkeerplaats is.

Rode lijnen

Rode lijnen worden gebruikt om aan te geven dat parkeren verboden is. Een doorgetrokken rode lijn geeft aan dat het verboden is om te parkeren, terwijl een onderbroken rode lijn aangeeft dat het alleen is toegestaan om te stoppen om passagiers in of uit te laten stappen.

Oranje lijnen

Oranje lijnen worden gebruikt om aan te geven dat er werkzaamheden aan de weg zijn. Een doorgetrokken oranje lijn geeft aan dat er werkzaamheden zijn, terwijl een onderbroken oranje lijn aangeeft dat er geen werkzaamheden zijn.

Conclusie

De kleurcodes op de Spaanse wegen zijn bedoeld om bestuurders te helpen de weg te vinden en veilig te rijden. Witte lijnen markeren de rijstroken en de randen van de weg, gele lijnen geven de rijrichting aan, blauwe lijnen geven parkeerplaatsen aan, rode lijnen geven aan dat parkeren verboden is en oranje lijnen geven aan dat er werkzaamheden aan de weg zijn. Het is belangrijk om deze kleurcodes te begrijpen en te volgen om veilig te rijden op de Spaanse wegen.

Rating post

Ook Spanje