Algemeen

Vliegticket Spanje: alles wat je moet weten

Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Het land heeft veel te bieden, zoals prachtige stranden, historische steden, heerlijk eten en een bruisend nachtleven. Als je naar Spanje wilt reizen, is het boeken van een vliegticket de meest voor de hand liggende optie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het boeken van een vliegticket naar Spanje.

Wanneer kun je het beste een vliegticket naar Spanje boeken?

Als je op zoek bent naar een goedkoop vliegticket naar Spanje, is het belangrijk om op het juiste moment te boeken. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket is. Het is daarom verstandig om je vliegticket zo vroeg mogelijk te boeken, bij voorkeur enkele maanden van tevoren.

Daarnaast zijn er ook bepaalde periodes waarin vliegtickets naar Spanje duurder zijn dan normaal. Dit zijn bijvoorbeeld de zomervakantie, kerstvakantie en andere schoolvakanties. Als je flexibel bent in je reisdata, kun je het beste buiten deze periodes reizen om geld te besparen.

Welke luchthavens zijn er in Spanje?

Spanje heeft veel luchthavens, dus de kans is groot dat er een luchthaven in de buurt van jouw bestemming is. De grootste luchthavens van Spanje zijn:

 • Madrid-Barajas Airport
 • Barcelona-El Prat Airport
 • Palma de Mallorca Airport
 • Málaga-Costa del Sol Airport
 • Alicante-Elche Airport

Naast deze grote luchthavens zijn er nog veel meer luchthavens in Spanje, zoals Valencia Airport, Sevilla Airport en Bilbao Airport. Het is dus belangrijk om goed te kijken welke luchthaven het dichtst bij jouw bestemming ligt.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Spanje?

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die naar Spanje vliegen. Enkele bekende luchtvaartmaatschappijen zijn:

 • KLM
 • Transavia
 • Vueling
 • Iberia
 • Ryanair

Daarnaast zijn er nog veel meer luchtvaartmaatschappijen die naar Spanje vliegen, zoals easyJet, Air Europa en Norwegian. Het is verstandig om verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken om zo het goedkoopste vliegticket te vinden.

Wat zijn de bagageregels bij het boeken van een vliegticket naar Spanje?

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen bagageregels. Het is daarom belangrijk om deze regels goed te bekijken voordat je een vliegticket boekt. Over het algemeen geldt dat je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen één stuk handbagage en één stuk ruimbagage mag meenemen.

De afmetingen en het gewicht van de bagage kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen. Het is daarom verstandig om de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt goed te bekijken. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan op het vliegveld.

Hoe kun je geld besparen op een vliegticket naar Spanje?

Als je geld wilt besparen op een vliegticket naar Spanje, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hieronder vind je enkele tips:

 • Boek je vliegticket zo vroeg mogelijk.
 • Reis buiten de schoolvakanties.
 • Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar.
 • Boek je vliegticket op een dinsdag of woensdag, dit zijn vaak de goedkoopste dagen om te vliegen.
 • Boek een enkele reis in plaats van een retourticket, dit kan soms goedkoper zijn.
 • Overweeg om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, dit kan soms goedkoper zijn dan vanaf de luchthaven bij jou in de buurt.

Door deze tips toe te passen, kun je flink besparen op je vliegticket naar Spanje.

Conclusie

Het boeken van een vliegticket naar Spanje is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om op bepaalde zaken te letten. Door op het juiste moment te boeken, de bagageregels goed te bekijken en verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken, kun je geld besparen op je vliegticket. Zo houd je meer geld over om te genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Rating post

Ook Spanje