Algemeen

Waterparken Spanje: Een verfrissende ervaring voor jong en oud

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen vanwege het heerlijke weer, de prachtige stranden en het bruisende nachtleven. Maar wist je dat Spanje ook een aantal fantastische waterparken heeft? Deze parken bieden verkoeling en plezier voor het hele gezin. In dit artikel zullen we enkele van de beste waterparken in Spanje bespreken.

1. Siam Park, Tenerife

Siam Park is het grootste waterpark van Europa en ligt op het eiland Tenerife. Het park heeft een Thais thema en biedt een scala aan attracties voor alle leeftijden. Een van de meest populaire attracties is de Tower of Power, een 28 meter hoge glijbaan die je door een aquarium met haaien en roggen voert. Andere hoogtepunten zijn de Dragon, een glijbaan met vier trechters, en de Wave Palace, een kunstmatig strand met golven tot wel drie meter hoog.

2. Aqualandia, Benidorm

Aqualandia is een van de oudste waterparken van Spanje en ligt in de populaire badplaats Benidorm. Het park heeft meer dan 20 attracties, waaronder de hoogste waterglijbaan van Europa, de Verti-Go. Deze glijbaan is maar liefst 33 meter hoog en bereikt een snelheid van 100 km/u. Andere populaire attracties zijn de Big Bang, een glijbaan met een vrije val van 28 meter, en de Rapids, een wildwaterbaan met stroomversnellingen en watervallen.

3. Aquopolis, Costa Dorada

Aquopolis ligt aan de Costa Dorada, in de buurt van de stad Salou. Het park heeft meer dan 20 attracties, waaronder de Kamikaze, een glijbaan met een steile afdaling van 15 meter, en de Black Hole, een glijbaan in het donker met licht- en geluidseffecten. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met glijbanen en waterspeeltoestellen. Het park heeft ook een dolfijnenshow, waar je deze prachtige dieren van dichtbij kunt bewonderen.

4. Aqua Natura, Benidorm

Aqua Natura is een waterpark in Benidorm dat zich richt op de natuur en het milieu. Het park heeft meer dan 15 attracties, waaronder de Splash, een glijbaan met een vrije val van 12 meter, en de Zigzag, een glijbaan met scherpe bochten. Het park heeft ook een groot zwembad met kunstmatige golven en een speciaal kinderbad met waterspeeltoestellen. Een van de hoogtepunten van het park is de interactie met zeeleeuwen, waarbij je deze prachtige dieren van dichtbij kunt ontmoeten.

5. PortAventura Caribe Aquatic Park, Salou

PortAventura Caribe Aquatic Park is onderdeel van het PortAventura World Resort in Salou. Het park heeft een Caribisch thema en biedt meer dan 15 attracties, waaronder de King Khajuna, een glijbaan met een vrije val van 31 meter, en de Rapid Race, een wildwaterbaan met zes banen. Het park heeft ook een groot zwembad met kunstmatige golven en een speciaal kinderbad met waterspeeltoestellen. Een van de hoogtepunten van het park is de Beach Club, waar je kunt ontspannen op een ligstoel en genieten van een verfrissend drankje.

Conclusie

Spanje heeft een aantal fantastische waterparken die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar spanning en sensatie of gewoon wilt ontspannen in het water, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je tickets en geniet van een verfrissende ervaring in een van de beste waterparken van Spanje!

Rating post

Ook Spanje