Algemeen

Altea Spanje: Een charmant dorp aan de Costa Blanca

Altea is een prachtig dorp gelegen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, Spanje. Het is een van de meest charmante en pittoreske dorpen aan de kust van de Middellandse Zee. Altea is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de vele bezienswaardigheden. In dit artikel lees je alles over Altea Spanje.

Geschiedenis van Altea

Altea heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het dorp werd gesticht door de Iberiërs en later veroverd door de Romeinen. In de middeleeuwen werd Altea veroverd door de Moren en later heroverd door de christenen. In de 18e eeuw werd Altea een belangrijke haven voor de handel in rozijnen en amandelen. Tegenwoordig is Altea een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Altea

Altea heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Altea:

  • De kerk van de Maagd van de Verlossing: Dit is de belangrijkste bezienswaardigheid van Altea. De kerk is gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtige koepel en een barokke gevel. Vanaf de kerk heb je een prachtig uitzicht over de zee en de omgeving.
  • De oude stad: De oude stad van Altea is een doolhof van smalle straatjes en witgekalkte huizen. Hier vind je veel gezellige restaurants, cafés en winkeltjes.
  • De promenade: De promenade van Altea is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de zee. Hier vind je ook veel restaurants en cafés.
  • De markt: Elke dinsdagochtend is er een markt in Altea waar je lokale producten kunt kopen, zoals groenten, fruit, kaas en olijfolie.
  • De stranden: Altea heeft verschillende prachtige stranden, zoals Playa de la Roda, Playa de Cap Blanch en Playa de la Olla.

Activiteiten in Altea

Naast de bezienswaardigheden heeft Altea ook veel te bieden op het gebied van activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten in Altea:

  • Watersporten: Altea is een populaire bestemming voor watersporters. Je kunt hier onder andere windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken.
  • Golfen: In de omgeving van Altea zijn verschillende golfbanen te vinden, zoals de Club de Golf Don Cayo en de Club de Golf Ifach.
  • Wandelen: Altea is een prachtige plek om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden in de omgeving, zoals de Sierra de Bernia en de Sierra Helada.
  • Fietstochten: Altea is ook een populaire bestemming voor fietsers. Er zijn verschillende fietsroutes te vinden in de omgeving, zoals de Vía Verde del Serpis en de Vía Verde de Alcoy.
  • Cultuur: Altea heeft een rijke cultuur en er worden regelmatig culturele evenementen georganiseerd, zoals concerten, tentoonstellingen en theaterstukken.

Het klimaat in Altea

Altea heeft een heerlijk klimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden Celsius en in de wintermaanden rond de 15 graden Celsius. Door het milde klimaat is Altea het hele jaar door een populaire bestemming voor toeristen.

Hoe kom je in Altea?

Altea is goed bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig. De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante-Elche Airport, op ongeveer 60 kilometer afstand van Altea. Vanaf de luchthaven kun je een taxi nemen of een auto huren. Ook kun je met de trein naar Altea reizen. Het treinstation van Altea ligt aan de lijn tussen Alicante en Valencia. Met de auto kun je Altea bereiken via de AP-7 snelweg.

Conclusie

Altea is een prachtig dorp aan de Costa Blanca in Spanje. Het heeft een rijke geschiedenis, veel bezienswaardigheden en activiteiten en een heerlijk klimaat. Altea is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, het gezellige centrum en de vele mogelijkheden voor watersporten, golfen, wandelen en fietsen. Als je op zoek bent naar een charmante en pittoreske bestemming aan de Costa Blanca, dan is Altea zeker een aanrader!

Rating post

Ook Spanje