Algemeen

Stopcontacten Spanje: Alles wat je moet weten

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is het handig om te weten welke stopcontacten er gebruikt worden. Het is namelijk vervelend als je niet je telefoon of laptop kunt opladen omdat je de verkeerde stekker hebt meegenomen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over stopcontacten in Spanje.

Welke stopcontacten worden er gebruikt in Spanje?

In Spanje worden stopcontacten gebruikt met twee ronde gaten. Deze stopcontacten hebben een voltage van 220-240V en een frequentie van 50Hz. Het is belangrijk om te weten dat de stopcontacten in Spanje niet hetzelfde zijn als in Nederland. In Nederland worden namelijk stopcontacten gebruikt met twee rechthoekige gaten.

Welke stekker heb je nodig in Spanje?

Om je apparaten op te laden in Spanje heb je een stekker nodig die past in de stopcontacten met twee ronde gaten. In de meeste gevallen kun je een reisstekker gebruiken. Deze kun je kopen bij de meeste elektronicawinkels of online. Het is handig om een universele reisstekker te kopen, zodat je deze ook kunt gebruiken in andere landen.

Waar kun je een stekker kopen in Spanje?

Als je geen reisstekker hebt meegenomen, kun je deze kopen in Spanje. Je kunt een stekker kopen bij de meeste elektronicawinkels, supermarkten en souvenirwinkels. Het is wel handig om van tevoren te checken of de winkel open is en of ze de juiste stekker verkopen.

Wat als je geen stekker hebt?

Als je geen stekker hebt en je kunt er geen kopen, kun je altijd nog gebruik maken van de USB-poort van je laptop of een powerbank. Veel apparaten kunnen namelijk ook opgeladen worden via USB. Het is wel handig om van tevoren te checken of je apparaat geschikt is om op te laden via USB.

Conclusie

Als je op vakantie gaat naar Spanje, is het handig om te weten welke stopcontacten er gebruikt worden en welke stekker je nodig hebt. Je kunt een reisstekker kopen voordat je op vakantie gaat of in Spanje zelf. Als je geen stekker hebt, kun je altijd nog gebruik maken van de USB-poort van je laptop of een powerbank. Zo kun je toch je apparaten opladen en genieten van je vakantie in Spanje.

Rating post

Ook Spanje