Algemeen

Fuerteventura Spanje: Het eiland van de eeuwige lente

Fuerteventura is een van de Canarische Eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 100 kilometer van de kust van Afrika. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat, de prachtige stranden en de vele activiteiten die er te doen zijn. In dit artikel lees je alles over Fuerteventura Spanje.

Geschiedenis van Fuerteventura

Fuerteventura is ontstaan door vulkanische activiteit en is ongeveer 20 miljoen jaar geleden ontstaan. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en is in de loop der jaren door verschillende volkeren bewoond geweest. Zo hebben de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, er gewoond voordat de Spanjaarden het eiland in de 15e eeuw veroverden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Fuerteventura een belangrijke basis voor de Duitse marine.

Het klimaat van Fuerteventura

Fuerteventura heeft een subtropisch klimaat en wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden Celsius en er valt weinig neerslag. Dit maakt het eiland een ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders en watersportliefhebbers.

Bezienswaardigheden op Fuerteventura

Fuerteventura heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Parque Natural de Corralejo: Dit natuurpark is gelegen in het noorden van het eiland en heeft prachtige duinen en stranden.
 • Casa Museo Unamuno: Dit museum is gewijd aan de Spaanse schrijver Miguel de Unamuno, die in ballingschap op Fuerteventura heeft gewoond.
 • La Lajita Oasis Park: Dit park heeft een grote collectie exotische dieren en planten en is een populaire attractie voor gezinnen met kinderen.
 • Montaña de Tindaya: Deze berg is heilig voor de Guanches en heeft een bijzondere uitstraling door de vele rotstekeningen die er te vinden zijn.

Activiteiten op Fuerteventura

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te doen op Fuerteventura. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Watersporten: Fuerteventura is een populaire bestemming voor windsurfers, kitesurfers en golfsurfers vanwege de ideale omstandigheden.
 • Wandelen: Het eiland heeft veel mooie wandelroutes, bijvoorbeeld door de duinen van Corralejo of langs de kustlijn.
 • Paardrijden: Er zijn verschillende maneges op Fuerteventura waar je paardrijtochten kunt maken door de natuur.
 • Golfen: Er zijn verschillende golfbanen op het eiland, waaronder de 18-holesbaan van Fuerteventura Golf Club.

Stranden op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om de prachtige stranden. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden:

 • Playa de Sotavento: Dit strand is gelegen in het zuiden van het eiland en is een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers.
 • Playa de Cofete: Dit strand is gelegen aan de westkust van het eiland en is een van de meest afgelegen stranden van Fuerteventura.
 • Playa de Corralejo: Dit strand is gelegen in het noorden van het eiland en heeft prachtige duinen en helderblauw water.
 • Playa de Costa Calma: Dit strand is gelegen in het zuidoosten van het eiland en is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege het ondiepe water.

Conclusie

Fuerteventura is een prachtig eiland met een rijke geschiedenis, mooie bezienswaardigheden, veel activiteiten en prachtige stranden. Het aangename klimaat maakt het eiland het hele jaar door een ideale vakantiebestemming. Of je nu wilt windsurfen, wandelen, paardrijden of gewoon wilt genieten van de zon, op Fuerteventura is voor iedereen wat te doen.

Rating post

Ook Spanje