Algemeen

Spanje coronaregels

Spanje is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft echter te maken met strenge coronaregels. In dit artikel lees je alles over de huidige coronaregels in Spanje.

Algemene coronaregels in Spanje

De algemene coronaregels in Spanje zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Zo geldt er een mondkapjesplicht in openbare ruimtes en moet er anderhalve meter afstand worden gehouden. Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke regels waar reizigers rekening mee moeten houden.

Reizen naar Spanje

Reizigers die naar Spanje willen reizen moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur. Daarnaast moeten reizigers een gezondheidsverklaring invullen en deze bij zich dragen tijdens de reis. Bij aankomst in Spanje kan er ook een temperatuurcontrole plaatsvinden.

Coronaregels per regio

De coronaregels kunnen per regio verschillen. Zo kan het zijn dat er in sommige regio’s een avondklok geldt of dat er beperkingen zijn op het aantal personen dat bij elkaar mag komen. Het is daarom belangrijk om voor vertrek de actuele coronaregels per regio te checken.

Coronaregels op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden gelden er andere coronaregels dan op het vasteland van Spanje. Zo hoeven reizigers die volledig gevaccineerd zijn geen negatieve PCR-test te overleggen. Daarnaast geldt er geen avondklok en zijn er minder beperkingen op het aantal personen dat bij elkaar mag komen.

Coronavaccinatie in Spanje

Spanje is druk bezig met het vaccineren van de bevolking. Inmiddels is ongeveer 70% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn hoeven geen negatieve PCR-test te overleggen bij aankomst in Spanje.

Conclusie

Spanje heeft te maken met strenge coronaregels. Reizigers moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen en een gezondheidsverklaring invullen. Daarnaast gelden er per regio verschillende coronaregels. Het is daarom belangrijk om voor vertrek de actuele coronaregels te checken. Op de Canarische Eilanden gelden er andere coronaregels dan op het vasteland van Spanje. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn hoeven geen negatieve PCR-test te overleggen bij aankomst in Spanje.

Rating post

Ook Spanje